ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: H N.Αφρική στηρίζει την εκλογή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας

15:44 - 24 Ιαν 2023 | Πολιτική
Δένδιας: H N.Αφρική στηρίζει την εκλογή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Στην Αφρική βρίσκεται αυτές τις μέρες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας , όπου με την ευκαιρία όπως δήλωσε μπόρεσε να ζητήσει βοήθεια σε μία σειρά από χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής για την ψήφο τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Από τη Νότια Αφρική , επεσήμανε, πως είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα (24/1) με την ομόλογό του κατά την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα έπειτα από 25 χρόνια. «Ως γνωστόν, η Νότιος Αφρική είναι μία πολύ σημαντική χώρα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην ήπειρο, αλλά και μία χώρα με μεγάλη επιρροή στην ευρύτερη περιοχή», είπε.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα όπως αη νάλυση της παγκόσμιας κατάστασης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αφού όπως υπενθύμισε χθες ήταν εκεί ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ έρχεται και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ακόμα συζητήθηκαν «οι τομείς στους οποίους μπορεί η Νότιος Αφρική να συνεργαστεί με την Ελλάδα, όσον αφορά την ενέργεια, τη ναυτιλία, τα αγροτικά προϊόντα, τη μεταφορά τεχνογνωσίας».

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1617829498707382273}

Επίσης ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το σχολείο SAHETI, το ελληνικό σχολείο της Νοτίου Αφρικής με 1.500 μαθητές.

«Να γνωρίσω τους καθηγητές, να έρθω σε επαφή με τους μαθητές και να γνωρίσω τους επικεφαλής της μεγάλης ελληνικής κοινότητας της Νοτίου Αφρικής», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1617875508301266946}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.