ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pulse: Προβάδισμα 7,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

21:57 - 24 Ιαν 2023 | Πολιτική
Pulse: Προβάδισμα 7,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία διατηρείται πρώτη με ποσοστό 33,5%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, στην αναγωγή επί των εγκύρων.

Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τρίτη θέση με ποσοστό 11%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν το ΚΚΕ με 6% και η Ελληνική Λύση με 4%. Οριακά κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜέΡΑ25, με 2,5%.

dimo23 0

Εκτός από τη διαφορά των 7,5 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκόπηση της Pulse αναδεικνύει και την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος τόσο για πρωθυπουργός, όσο και ως εκφραστής του κεντρώου χώρου, έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη. Επίσης, η έρευνα έδειξε την προτίμηση των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα ποσοστά παραμένουν μοιρασμένα. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις, σε όλα τα πιθανά σενάρια. Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των πολιτών τόσο για αυτοδύναμη κυβέρνηση (σε ποσοστό 31%), όσο και για κυβέρνηση συνεργασίας (σε ποσοστό συνολικά 42%). Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται και στις δύο κατηγορίες, με ποσοστά 12% και 30% αντίστοιχα.

dimo11 1

Τελευταία τροποποίηση στις 22:17 - 24 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.