ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαριάδης: Γκανγκστερική κυβέρνηση- Γεωργιάδης: Να ξηλωθεί η ΕΥΠ

12:48 - 25 Ιαν 2023 | Πολιτική
Ζαχαριάδης: Γκανγκστερική κυβέρνηση- Γεωργιάδης: Να ξηλωθεί η ΕΥΠ
Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδης και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων, της ΕΥΠ και των κινήσεων του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε για τον κ. Ράμμο: «Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν το λειτούργημα τους και την ανεξαρτησία των Αρχών», ενώ αναφερόμενος και στο θέμα των αποκαλύψεων στην δίκη του Νίκου Παππά, επεσήμανε ότι «στο σημειωματάριο του κ. Καλογρίτσα βλέπω και συναντήσεις με τον κ. Θεοδωρικάκο, που ήταν τότε δεξί χέρι του Μητσοτάκη».

Απευθυνόμενος εν συνεχεία στον κ. Γεωργιάδη υποστήριξε ότι συνιστά «εκτροπή και εργαλειοποίηση των πάντων να λέτε ότι όποιος διαφωνεί μαζί σας είναι εναντίον σας; Αυτή είναι γκανγκστερική κυβέρνηση. Όχι να μας παρακολουθούν και να μας μαλώνουν κιόλας».

«Κομματικό στέλεχος πια ο κ. Ράμμος- Κουμουνδούρου ολέ»

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «άκουσα τον κ. Ζαχαριάδη να σαλπίζει υποχώρηση από την πρόταση μομφής που διέρρεε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάνει. Αν ισχύει αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για δικαιοσύνη παντού, θα μου ζητήσουν συγγνώμη για την συκοφάντηση από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην Novartis, που ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλούσε “ήρωες” στην Βουλή; Ο πρώτος από τους τρεις ήδη επί ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε ως αναξιόπιστος, πάει και ο δεύτερος για κακούργημα τώρα…».

«Ο κ. Ράμμος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον ρόλο που του δίνει το Σύνταγμα. Εμείς δεν θέλουμε έναν Προόδρο να λειτουργεί ως βραχίονας ενός κόμματος. Ήθελε να φέρει το αίτημα του Τς;iπρα στην Βουλή. Αυτό είναι “Κουμουνδούρου ολέ”. Για μένα είναι κομματικό στέλεχος πλέον ο κ. Ράμος και πρέπει να παραιτηθεί από την θέση του. Δεν μπορεί κανένας να έχει εμπιστοσύνη σε αυτόν τον Πρόεδρο, από την ώρα που έχει πολιτική και κομματική ταυτότητα», υποστήριξε.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «εφόσον έχει ακολουθήσει η ΕΥΠ την νόμιμη διαδικασία καλώς τους παρακολουθούσε όλους. Ο κ Ζαχαριάδης ξέρει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Αν γινόταν για λόγους εθνικής ασφαλείας καλώς έγιναν. Πρέπει να ξηλωθεί η ΕΥΠ και να επανιδρυθεί γιατί δεν κάνει καλά την δουλειά της, όταν έγινε γνωστό το έργο της μυστικής υπηρεσίας. Δεν μπορεί να γίνεται έρευνα της ΕΥΠ και τα αποτελέσματα της να πηγαίνουν στο “Documento”».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 25 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.