ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Αποφασίστηκε ομόφωνα η άρση ασυλίας του Ανδρέα Πάτση

14:52 - 25 Ιαν 2023 | Πολιτική
Βουλή: Αποφασίστηκε ομόφωνα η άρση ασυλίας του Ανδρέα Πάτση
Έχει ζητηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκηθεί δίωξη κατά του κ. Πάτση, για τα αδικήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και της συμμετοχής κατ’ εξακολούθηση σε εταιρεία αλλοδαπής.

Με 274 ψήφους υπέρ και κανέναν κατά αποφασίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση που διαγράφηκε πρόσφατα από τη Νέα Δημοκρατία, λόγω του ότι εμπλεκόταν σε εταιρείες που διαχειρίζονταν κόκκινα δάνεια, ενώ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες διαπιστώθηκαν και ανακρίβειες στη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης.

Και ο ίδιος ο βουλευτής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του, ενώ το ίδιο είχε εισηγηθεί ομόφωνα πριν από λίγες ημέρες και η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Κατά στο αίτημα για άρση ασυλίας του Νικόλαου Μανωλάκου

Με 272 ψήφους «κατά», έναντι 2 «υπέρ» απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Νικόλαου Μανωλάκου, σχετικά με τη μήνυση που του έχει υποβάλει συνυποψήφιά του στην εκλογική περιφέρεια της Α' Πειραιώς με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας, της έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.