ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραθανασόπουλος: Δεδομένη η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση της ΝΔ

16:31 - 25 Ιαν 2023 | Πολιτική
Καραθανασόπουλος: Δεδομένη η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση της ΝΔ
Αμέσως μετά την υποβολή πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι το κόμμα δεν περίμενε τον ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσει τη μομφή του προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε στη βουλή τις παρακολουθήσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και τεσσάρων ακόμα υψηλόβαθμων στρατιωτικών, επικαλούμενος τα στοιχεία που του παραδόθηκαν από την ΑΔΑΕ.

Κατονόμασε ακόμα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ως «εγκέφαλο του παρακράτους των υποκλοπών», καταθέτοντας πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση, η συζήτηση επί της οποίας θα ξεκινήσει το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (27/1).

Στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε:

«Η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη, δεν περιμέναμε καμία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μομφή που εκφράζεται καθημερινά και από την πρώτη στιγμή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, του λαού και τις νεολαίας.

Eίναι η μομφή στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές και τα χωριά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αποτελεί συνέχεια αλλά και τον κοινό παρονομαστή ανάμεσα στην κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά και τα άλλα κόμματα. Ενάντια στο σάπιο κράτος τους, της καταστολής, των υποκλοπών και της διαφθοράς.

Ο λαός, δεν έχει να περιμένει τίποτα από τέτοιες διαδικασίες, ερήμην του και από τα πάνω. Αλλά να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να αποτελέσει το αντίπαλο δέος, με τον αγώνα του αλλά και με την ψήφο του, με ισχυρό ΚΚΕ», κατέληξε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.