ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας-Επιδιώκω σύγκριση, όχι σύγκρουση

17:47 - 25 Ιαν 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας-Επιδιώκω σύγκριση, όχι σύγκρουση
Από την Κρήτη όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την πρώτη του δήλωση μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι η πρόταση είναι καλοδεχούμενη και πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη και για αυτή τη μάχη.

Νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε τις παρακολουθήσεις από πλευράς ΕΥΠ, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του Υπουργόυ Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και τεσσάρων ακόμα υψηλόβαθμων στρατιωτικών, καταθέτοντας την πρόταση μομφής, αφού κατονόμασε τον πρωθυπουργό ως «εγκέφαλο των παρακολουθήσεων».

Στο πρώτο του σχόλιο από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές. Μία καλή ευκαιρία κυρίως για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών.

Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση.

Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για το έργο τους αλλά και για τα θέματα κράτους δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε την περασμένη τετραετία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι για αυτή την πολιτική μάχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν του. Αύριο θα είμαστε στην Βουλή για να πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνη και μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:02 - 25 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.