ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί η κυβέρνηση εμπιστεύεται περισσότερο τον Καλογρίτσα από τον Ράμμο;

15:37 - 26 Ιαν 2023 | Πολιτική
Γιατί η κυβέρνηση εμπιστεύεται περισσότερο τον Καλογρίτσα από τον Ράμμο;
Όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας ήταν ένας παλιός αριστερός διαπλεκόμενος με το Μέγαρο Μαξίμου. Άφραγκος, ζήτουλας, που έβαζε βοσκοτόπια ως εγγύηση για να πάρει δανεικά ώστε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να στήσει το ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, που η ΝΔ βρίσκεται στην εξουσία ο κ. Καλογρίτσας έχει μεταμορφωθεί σε έναν αξιοσέβαστο επιχειρηματία, ο οποίος αγανάκτησε με τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε έστω στα γεράματα να κάνει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει κάνει... ευαγγέλιο τις καταθέσεις Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ακόμα και την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, από το βήμα της Βουλής επικαλέστηκε τις καταθέσεις Καλογρίτσα για να πει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος και "ένοχος ένοχο ου ποιεί". Αυτό ήταν το καλύτερό του επιχείρημα.

Την ίδια ώρα, ο πρώην δικαστικός, Χρήστος Ράμμος, ο οποίος από το 2019 είναι πρόεδρος της ΑΔΑΕ, της ανεξάρτητης αρχής για το απόρρητο των επικοινωνιών, δεν έχει σύμφωνα με την κυβέρνηση κανένα κύρος και αξιοπιστία.

Από τη στιγμή που άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και να την ερευνά, άρχισαν οι... μουρμούρες. Μόλις η έρευνά του απέδειξε ότι ο Κωστής Χατζηδάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολουθούνταν από τον ΕΥΠ, ο κ. Ράμμος μεταμορφώθηκε σε έναν εχθρό του πολιτεύματος, που παίζει τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.

Βέβαια, η κυβέρνηση δεν διαψεύδει πως έγιναν οι συγκεκριμένες παρακολουθήσεις, αφού έχουν αποδειχθεί. Κατηγορεί, όμως, τον κ. Ράμμο πως δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Δεν ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες και υποστηρίζει πως βασικά στόχος του είναι να εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω μια μικρή ιδιοτέλεια. Ένας κατά τη ΝΔ διαπλεκόμενος επιχειρηματίας θεωρείται σήμερα από το ίδιο κόμμα ως ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας, ενώ ο επικεφαλής ενός θεσμικού οργάνου της Δημοκρατίας μας είναι πειθήνιο όργανο του Τσίπρα επειδή έκανε τη δουλειά του και απέδειξε ότι η ΕΥΠ έκανε παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βγάζει νόημα;

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:13 - 26 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.