ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η επιστολή Τσίπρα με τα ονόματα που επιβεβαίωσε ο Ράμμος

17:48 - 27 Ιαν 2023 | Πολιτική
Η επιστολή Τσίπρα με τα ονόματα που επιβεβαίωσε ο Ράμμος
Την επιστολή με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα προς την ΑΑΔΕ στην οποία απάντησε ο Χρήστος Ράμμος και η οποία περιλαμβάνει τα έξι ονόματα που παρακολουθούνταν δημοσιοποίησαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «θλιβερή παρουσία» του Κυριάκου Μητσοτάκη που «επιβεβαίωσε την ενοχή του».

Μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής, οι πηγές δημοσιοποίησαν την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, η οποία επιβεβαιώνει, όπως αναφέρουν, «πως και τα έξι πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή “υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων” βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ισχυριστεί από το βήμα της Βουλής ότι η επιστολή του προέδρου της ΑΑΔΕ δεν περιελάμβανε συγκεκριμένα ονόματα.

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών ως ο επικεφαλής, ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του παρακράτους που εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου», σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, τονίζοντας πως «δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς».

«Και φυσικά δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας για τη σκοπιμότητα των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Λάγιου και Αλεξόπουλου για τη ροή του χρήματος από τα 15 δισ. εξοπλιστικά», σχολιάζουν.

Όσον αφορά τους βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν την πρόταση μομφής, αναφέρουν πως «άλλοι για την καρέκλα τους και άλλοι γιατί εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους»

«Το χειρότερο ωστόσο για τον αρχηγό της παρακρατικής συμμορίας, είναι ότι σήμερα όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο “σκάνδαλο υποκλοπών”, αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμα μεγαλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους», προσθέτουν.

Και καταλήγουν: «Όσο για την αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου, επισυνάπτουμε το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ».

epistoli271

Τελευταία τροποποίηση στις 17:55 - 27 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.