ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρήνος για τους πιλότους του Phantom- Τα μηνύματα των πολιτικών

19:16 - 01 Φεβ 2023 | Πολιτική
Θρήνος για τους πιλότους του Phantom- Τα μηνύματα των πολιτικών
"Πενθούμε, με βαθιά θλίψη, τον θάνατο, εν ώρα καθήκοντος, του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα απαιτητικής εκπαιδευτικής άσκησης", αναφέρει σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει:

"Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Ο πόνος τους είναι και δικός μας".
Μητσοτάκης
Μήνυμα για τον θάνατο του άτυχου σμηναγού, Στάθη Τσιτλακίδη, έστειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παραστεί και στην κηδεία του.

«Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο κυβερνήτης του μαχητικού μας έπεσε μαζί με τον συγκυβερνήτη του την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα.

Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπταμένου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Θρηνούν και τιμούν».

Τσίπρας
Συλλυπητήριο μήνυμα με αφορμή το σημερινό (1/2) εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που συνετρίβη, του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Το μήνυμα του κ. Τσίπρα αναφέρει:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό και του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 της πολεμικής μας αεροπορίας, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που έφυγε στην ώρα του καθήκοντος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους».

Ανδρουλάκης
Σχετική ανάρτηση έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σμηναγού (Ι), Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Τιμούμε τη μνήμη των δυο αεροπόρων μας, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος".

{https://twitter.com/androulakisnick/status/1620820858007846912}

Τελευταία τροποποίηση στις 19:38 - 01 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.