ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυπριακές Εκλογές: Ψήφισε ο Αναστασιάδης-Το μήνυμα για την απόσυρσή του

13:02 - 05 Φεβ 2023 | Πολιτική
Κυπριακές Εκλογές: Ψήφισε ο Αναστασιάδης-Το μήνυμα για την απόσυρσή του
Πριν από λίγη ώρα προσήλθε στις κάλπες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις σημερινές (5/2) Προεδρικές εκλογές, με τον ίδιο να εκφράζει στους δημοσιογράφους τα συναισθήματά του για την απόσυρση από την ενεργό πολιτική ζωή, ενώ έστειλε και ισχυρό μήνυμα για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως «Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας! Καλώ όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

{https://twitter.com/AnastasiadesCY/status/1622150097248083969}

Στη συνέχεια, μετά την ψήφο του παραχώρησε δηλώσεις σε δημοσιογράφους όπου και είπε ότι «λέγεται ότι σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου, αλλά αν θέλουμε να τη μετατρέψουμε σε πραγματική γιορτή της δημοκρατίας δεν θα πρέπει κανένας να μείνει αδιάφορος, δεν θα πρέπει κανένας να απέχει από αυτό το δικαίωμα που το Σύνταγμα του έδωσε, έτσι ώστε να λειτουργεί κατά τον ισχυρότερο δυνατόν βαθμό η βούληση του λαού και όχι η βούληση εκείνων μόνο που συμμετέχουν.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα και με βάση τη δημοκρατική παράδοση που έχει ο λαός μας θα εξελιχθούν ομαλότατα και το βράδυ βεβαίως θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της βούλησης του λαού».

«Ανάμεικτα τα συναισθήματά μου για την απόσυρσή μου»

Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε για το ποια είναι τα συναισθήματα του σήμερα, δεδομένης της λήξης της δεκαετούς θητείας του στην ηγεσία της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «ωραία. Είναι ανάμεικτα. Από τη μια ικανοποίηση διότι ύστερα από 43 χρόνια, πιστεύω ότι κατόρθωσα να συνεισφέρω στην πολιτική ζωή του τόπου, έστω και το ελάχιστο, και κατά δεύτερο, αισθήματα που συνήθως διακατέχουν κάποιον, ο οποίος τηρώντας δεσμεύσεις, επιφέροντας τις συνταγματικές τροποποιήσεις, τερματίζει τη δεκαετή παρουσία του στην Προεδρία και 43 χρόνια ενεργού εμπλοκής στην Πολιτική, με ένα, πλέον, συμβουλευτικό ρόλο.

Έφτασε η ώρα νομίζω να απολαύσω όλους όσους βλέπετε γύρω μου».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.