ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κριτήρια για την ονομασία της πΓΔΜ έδωσε ο Μ. Νίμιτς

12:40 - 02 Νοε 2007 | Πολιτική
Στο προσεχές μέλλον θα επισκεφθεί την Αθήνα αλλά και τα Σκόπια ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς προκειμένου να λάβει απαντήσεις σχετικά με τα κριτήρια που έδωσε για την ονομασία της πΓΔΜ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής του με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Νικόλα Ντίμιτροφ, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι έδωσε στους δυο συνομιλητές του εισηγήσεις για κριτήρια στο θέμα της ονομασίας για να μελετηθούν από τις δυο πλευρές και στο «κοντινό μέλλον» θα επισκεφθεί την Αθήνα και τα Σκόπια για επαφές με τις δυο κυβερνήσεις.

Ο Αδ.Βασιλάκης δήλωσε πως «ήταν μια έντιμη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα», σημειώνοντας ότι «η κάθε πλευρά κατέθεσε τις προτάσεις της, τις οποίες γνωρίζετε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύμπτωση απόψεων, το σίγουρο όμως είναι ότι και οι δύο επιθυμούμε την εύρεση μια κοινά αποδεκτής λύσης».

Ο αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ Ν.Ντίμιτροφ χαρακτήρισε «χρήσιμη» την επικείμενη επίσκεψη Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι σύμμαχος των Σκοπίων και επιθυμούμε καλές σχέσεις μαζί της γι αυτό προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την τελευταία διαφορά που μας έχει απομείνει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.