ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοκρατία ή Μητσοτάκης-Έχει να κάνει με τις ζωές μας

19:50 - 06 Φεβ 2023 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Δημοκρατία ή Μητσοτάκης-Έχει να κάνει με τις ζωές μας
«Το δίλημμα ”Δημοκρατία ή Μητσοτάκης, Δημοκρατία ή εκτροπή” έχει να κάνει καταρχάς με τις ζωές μας, με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας», δήλωσε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH 99,4» η Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ιβανώφειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, είπε ότι «δε θα μπορούσε να ξεκινήσει  η πορεία μας προς το λαό και να μην είχαμε έναν από τους πρώτους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη», υπενθυμίζοντας όσα έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδρυση του πρωθυπουργικού γραφείου στην πόλη. Στη συνέχεια, τόνισε ότι «πολλές από αυτές τις πρωτοβουλίες έχουν ανακοπεί τώρα», και συμπλήρωσε ότι «η Θεσσαλονίκη και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα έχει πολλές, δυστυχώς ανεκμετάλλευτες δυνατότητες και θα πρέπει να καταστεί ένας κόμβος αναπτυξιακός, οικονομικός, για όλη την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».
 
Σε ερώτηση σχετικά με το δίλημμα «Δημοκρατία ή Μητσοτάκης, Δημοκρατία ή εκτροπή», η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «αυτό έχει να κάνει καταρχάς με τις ζωές μας, με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, με το εάν θέλουμε αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες ή ανεργία και ανασφάλεια, έχει να κάνει με τη δημοκρατία», τονίζοντας ότι «αυτό που έχουμε δει είναι μια κυβέρνηση η οποία συστηματικά και μεθοδευμένα καταργεί όλους τους κανόνες του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας μας μέσα από την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, Υπουργών, της στρατιωτικής ηγεσίας».
 
Αναφερόμενη στην υπόθεση των υποκλοπών, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα αν είχαν συμβεί αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα είχε παραιτηθεί. Αντίθετα, στη χώρα μας αυτό που έγινε είναι ότι το κόμμα του, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κ. Μητσοτάκη παίρνοντας επί της ουσίας στις πλάτες της, όλη αυτή τη συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή.
 
Σχετικά με την απόφαση  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «είναι μια απολύτως θεσμική και δημοκρατική κίνηση, η οποία  έρχεται ως απάντηση σε όλα όσα έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση των υποκλοπών και του παρακράτους», συμπληρώνοντας ότι  «ο μόνος ο οποίος μπορεί να δώσει απάντηση στη δημοκρατική εκτροπή, είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός μέσα από την ψήφο του. Γι` αυτό και ζητούμε άμεση προσφυγή στις κάλπες και εκλογές, γιατί κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, ισοδυναμεί με οικονομική και κοινωνική καταστροφή για τη χώρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:57 - 06 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.