ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Νέα...ρήση για τις εκλογές και αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

14:15 - 07 Φεβ 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Νέα...ρήση για τις εκλογές και αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις
Nέο ειδικό μισθολόγιο προσαρμοσμένο και για τις ένοπλες δυνάμεις από τον Ιανουάριο του 2024 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Τρίτης (7/2). Δεν αποκάλυψε το χρόνο των εκλογών, αλλά υπογράμμισε πως "επιμένω στην ανάγκη οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν τον θεσμικό τους κύκλο".

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει τη διάταξη που θα μπλοκάρει τη συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές.

"Η ψήφιση της διάταξης αυτής αποτελεί δημοκρατικό καθήκον κάθε δημοκρατικής πτέρυγας γιατί θα έστελνε μήνυμα ότι σε τέτοια θέματα δεν χωρούν κομματικές διαφορές. Όλοι μπορούμε να έχουμε σκληρή κομματική αντιπαράθεση με επιχειρήματα και όχι με μαχαίρια και ρόπαλα", τόνισε και πρόσθεσε:

"Θέλουμε τη μέγιστη δυνατή διακομματική συναίνεση και αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης. Είμαστε ανοιχτοί σε τροποποιήσεις και βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής γιατί πρέπει αυτή η διάταξη να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου".

Εκλογές

Για τις εκλογές ο Πρωθυπουργός είπε:

"Οραματιζόματε μια Ελλάδα με καλύτερους μισθούς. Γιατί αν και ξεκινήσαμε από το μένουμε Ευρώπη, τώρα γινόμαστε Ευρώπη και τώρα διεκδικούμε να είμαστε πρωταγωνιστές

Είμαι βέβαιος ότι κάθε ενσυνείδητος πολίτης αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που έγινε από το 2019 ώστε να βρεθούμε στην ευχάριστη θέση να πούμε στους πολίτες αυτά που σας υποσχεθήκαμε τα υλοποιήσαμε, το είπαμε και το κάναμε και αυτή η συνέπεια λόγων και έργων μας δίνει αξιοπιστία.

Επιμένω στην ανάγκη οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν τον θεσμικό τους κύκλο και είμαι συνεπής σε αυτά που έλεγα. Οι πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν μια τετραετία της ΝΔ και μιας δική σας".

Ο Πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το χρόνο των εκλογών, αλλά επέμεινε στο ότι ουσιαστικά θα εξαντλήσει την τετραετία. Πάντως, το σενάριο για διάλυση της Βουλής στις 10 Μαρτίου όταν και θα ψηφιστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού και η προκήρυξη εκλογών για τις 9 Απριλίου είναι το πιθανότερο σενάριο. Σε αυτή την περίπτωση οι δεύτερες εκλογές θα πάνε για τις 21 Μαϊου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:31 - 07 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.