ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παρών» ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για Κασιδιάρη-Για ανευθυνότητα μιλάει η κυβέρνηση

20:19 - 08 Φεβ 2023 | Πολιτική
«Παρών» ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για Κασιδιάρη-Για ανευθυνότητα μιλάει η κυβέρνηση
Την αντίδραση της κυβέρνησης πυροδότησε η απόφαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ψηφίσει «παρών» στην τροπολογία, που αφορά τη συμμετοχή του κόμματος του Κασιδιάρη στις εκλογές, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να προσάπτει στον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι «κατά συρροήν απών από όλες τις μεγάλες προκλήσεις».

Συγκεκριμένα κατά την ψήφιση επί της συγκεκριμένης τροπολογίας σήμερα (8/2) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη ρύθμιση που κατέθεσε το κόμμα του και πρόσθεσε πως η αναφορά της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσει «παρών».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την απόφαση είπε:

«Με θλίψη άκουσα πως η τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «παρών». Αποτελεί πράξη πολιτικής δειλίας σε μια κρίσιμη στιγμή.

H κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που αφορά την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ένα πρόβλημα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμα ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμμάχησε με τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και πως επιθυμούσε την παρουσία της για να παίρνει ψήφους από τη ΝΔ.

«Τότε βέβαια ήταν κοντά στα γεγονότα με την άνω και κάτω πλατεία. Η συμμαχία σας είχε συνέχεια. Δεν ήταν επίσημη, τέτοια την έκανε μόνο ο Παρασκευόπουλος», είπε και πρόσθεσε με νόημα: « παρών σημαίνει αφήστε τον Κασιδιάρη να κατέβει αυτό είπατε πριν λίγο».

{https://twitter.com/ellada24/status/1623359937903529984}

Σε σχόλιό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε:

«O κ. Τσίπρας είναι κατά συρροήν απών από τις μεγάλες προκλήσεις. Την ώρα αυτή -που η θεσμική και ιστορική ευθύνη επιβάλλει αρραγές μέτωπο για τη ριζική αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων που εμφανίζονται σαν κόμματα- συνεχίζει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, ανιστόρητους ισχυρισμούς και δικολαβικά τερτίπια, ώστε να δικαιολογήσει ότι αποτελεί και πάλι εξαίρεση.

Αλλά αυτοί που δεν έβρισκαν τάχα αίθουσα για να δικάσουν την Χρυσή Αυγή, που έλεγαν υπαινικτικά ότι "Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι" προκειμένου να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο, που εφαρμόζουν κατά λέξη το εγχειρίδιο του τραμπισμού για να προκαλέσουν κοινοβουλευτική και γενικότερη πολιτική αρρυθμία, ούτε μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θαρραλέα ξεσκέπασε και οδήγησε στο εδώλιο τη Χρυσή Αυγή και μάχεται έμπρακτα, από συστάσεώς της, κάθε έκφανση της ακροδεξιάς, ούτε να νομίζουν ότι θα δραπετεύσουν χωρίς να πάρουν καθαρή θέση λειτουργώντας πάλι πονηρά.

Η υπευθυνότητα του καθενός μετριέται στις πράξεις, για αυτό και η Ιστορία στους απόντες επιφυλάσσει περιφρόνηση και κατάκριση», καταλήγει.

{https://twitter.com/joikonomou/status/1623352097449119745}

«Πάει πολύ να κουνάει η ΝΔ το δάχτυλο στην Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη, ειδικά μετά και τη χθεσινή ύβρι του κ. Μητσοτάκη να χαρακτηρίσει το ΕΑΜ “από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας”» τονίζει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερομένη στην τροπολογία της κυβέρνησης για το εκλογικό στοπ στον Ηλ. Κασιδιάρη και τους ομοιδεάτες του τονίζει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε σήμερα ότι κάθε άλλο παρά τη συναίνεση επιδίωκε».

«Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ δέχτηκε να κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική του πρόταση και να προτείνει τελικά ως συμβιβαστική λύση την πρόταση των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου - Κοντιάδη, η κυβέρνηση επέμεινε στη δική της προβληματική διάταξη. Με ευθύνη της κυβέρνησης, λοιπόν, χάθηκε η ευκαιρία να υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία σε ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους».

Όσον αφορά στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου η Πόπη Τσαπανίδου σημειώνει ότι «περισσεύει η υποκρισία» αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά κρατούσε στο συρτάρι τις δικογραφίες για τη ΧΑ μέχρι την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη.

» Η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα που δεν έστειλε βουλευτή της να καταθέσει στη δίκη της ΧΑ.

» Η ΝΔ φιλοξενεί την “σοβαρή ΧΑ”, ήταν μαζί με τη ΧΑ στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν καταδίκασε ποτέ τη φασιστική βία που δέχτηκαν τότε οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε τον Κασιδιάρη ανεξέλεγκτο επί δύο χρόνια να οργανώνει τους οπαδούς του από τη φυλακή ακόμη και με διαδικτυακές εκπομπές, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες η ΧΑ πήρε άδεια να κάνει συγκέντρωση στην Αθήνα ως “πολιτικό κόμμα”».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:40 - 08 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.