ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καϊλή: Άσκησε έφεση- Ζητεί κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι

20:14 - 17 Φεβ 2023 | Πολιτική
Καϊλή: Άσκησε έφεση- Ζητεί κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι
Έφεση επί της απόφασης των δικαστών για παράταση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή άσκησε σήμερα (17/2) ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, όπως είχε προαναγγείλει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Le Soir», ο συνήγορος της Εύας Καϊλή θέλει η εντολέας του να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με τον Αντόνιο Παντσέρι, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του Qatargate.  Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές για μειωμένη ποινή ώστε να δώσει στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

«Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι», δήλωσε νωρίτερα ο Σβεν Μαρί, στη «Soir», μετά την απόφαση τoυ προδικαστικού συμβουλίου.

«Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα», πρόσθεσε.

Η Εύα Καϊλή, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα εμφανίστηκαν ενώπιον των Βέλγων ανακριτών την Πέμπτη, με τους συνηγόρους υπεράσπισης της Ελληνίδας ευρωβουλευτού να ζητούν την αποφυλάκισή της υπό όρους ή τουλάχιστον με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι).

Οι δικηγόροι του Μαρκ Ταραμπέλα ζήτησαν και εκείνοι την αποφυλάκιση του πελάτη τους, ενώ ο συνήγορος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι επικαλέστηκε τη «σοφία των ανακριτών» και ως εκ τούτου δεν ζήτησε την αποφυλάκισή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.