ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό «τρίτο πρόσωπο»: Πώς τη βλέπει ο Βενιζέλος;

09:45 - 25 Μαρ 2023 | Πολιτική
Συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό «τρίτο πρόσωπο»: Πώς τη βλέπει ο Βενιζέλος;
Το όνομα του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι ένα από τα πρώτα που γράφτηκαν ως το "πολιτικό πρόσωπο" που θα μπορούσε να εννοεί ο Νίκος Ανδρουλάκης σε μία κυβέρνηση συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι πρόθυμος να μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλει για πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Προτιμά ένα τρίτο "πολιτικό πρόσωπο" που θα κληθεί να εφαρμόσει την προγραμματική συμφωνία των κομμάτων που θα απαρτίζουν τη συγκυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να μπει σε ονοματολογία και τόνισε πως όταν έρθει η ώρα θα τοποθετηθεί. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό τα σενάρια στα δημοσιογραγικά γραφεία άρχισαν να κυκλοφορούν και ασφαλώς το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ένα από τα πρώτα που ακούστηκαν.

Το Mega απευθύνθηκε στον κ. Βενιζέλο για να σχολιάσει τις σχετικές φήμες. Συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλεισαν τίποτα. Απάντησαν απλώς ότι: «προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης».

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να απαξιώσει την πρόταση Ανδρουλάκη, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε "εξωφρενική". Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του εκφράζεται με πιο ήπιους τόνους, αλλά επίσης δεν φαίνεται να την "αγκαλιάζει".

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε με αυτό το σενάριο που έβαλε στο τραπέζι να "συζητηθεί" και να βάλει το ΠΑΣΟΚ... σφήνα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.