ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης-25η Μαρτίου: Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο φετινός εορτασμός

14:08 - 25 Μαρ 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης-25η Μαρτίου: Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο φετινός εορτασμός
Το δικό του μήνυμα για τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου έδωσε μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η εθνική εορτή φέτος διεξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η τραγωδία καθιστά απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό, μας δίνει την ευκαιρία να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους, να διδαχθούμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία του ελληνικού έθνους.

Η σημερινή ημέρα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι ημέρα γιορτής για τις ένοπλες δυνάμεις και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι σημαντικοί πόροι που κατανέμονται στην εθνική άμυνα προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, είναι όμως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε εθνική ανεξαρτησία που είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή».

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση:

«Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό. Πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του του έθνους μας. Πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτήν τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού.

Η σημερινή ημέρα όμως είναι ταυτόχρονα μέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας, για τις γυναίκες και τους άνδρες οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία και εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι σημαντικοί πόροι οι οποίοι κατανέμονται στην Εθνική Άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι όμως απολύτως απαραίτητη για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία, η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική συνοχή.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.