ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος για πρόταση Ανδρουλάκη: Επισημαίνω τα αυτονόητα, δεν δήλωσα «ενδιαφερόμενος»

16:07 - 25 Μαρ 2023 | Πολιτική
Βενιζέλος για πρόταση Ανδρουλάκη: Επισημαίνω τα αυτονόητα, δεν δήλωσα «ενδιαφερόμενος»
Απάντηση στα δημοσιεύματα που τον θέλουν ως το πολιτικό πρόσωπο που προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης για πρωθυπουργό με μια κυβέρνηση συνεργασίας δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η πρόθεσή του είναι να επισημάνει τα αυτονόητα και όχι να δηλώσει «ενδιαφερόμενος».

Έτσι, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δήλωσή του σήμερα στο «Πρώτο Θέμα», υπογραμμίζει ότι «η συζήτηση περί προσώπων που εντάθηκε είναι ουσιαστικά μια συζήτηση για αυτό που είναι συνυφασμένο σε όλη την Ευρώπη με το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης: οι κυβερνήσεις συνεργασίας και οι μονοκομματικές / αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι δυο ισοδύναμες θεσμικές εκδοχές, που τις προβλέπουν όλα τα συντάγματα».

«Όλα τα άλλα ζητήματα, περιλαμβανομένων των προσώπων, εξαρτώνται από τους εκλογικούς και κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Τελικά από τη βούληση του εκλογικού σώματος. 

Θα βοηθούσε, πιστεύω, τον δημόσιο διάλογο και την κοινή λογική, αν σταματούσαμε να αντιμετωπίζουμε το αυτονόητο ως πρόκληση. Και όποιον επισημαίνει τα αυτονόητα ως «ενδιαφερόμενο»!», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι ένα από τα πρώτα που γράφτηκαν ως το «πολιτικό πρόσωπο» που θα μπορούσε να εννοεί ο Νίκος Ανδρουλάκης σε μία κυβέρνηση συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι πρόθυμος να μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλει για πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:22 - 25 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.