ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Σήμερα ή αύριο τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

13:54 - 06 Απρ 2023 | Πολιτική
Οικονόμου: Σήμερα ή αύριο τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια
Κατά τη σημερινή (6/4) ημερήσια ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προσδιόρισε το χρόνο κατά τον οποίο αναμένεται να ανακοινωθούν τα «γαλάζια ψηφοδέλτια» για τις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «Είναι ζήτημα λίγων ημερών. Σήμερα ή αύριο, θα ανακοινωθούν. Είναι πάντως ζήτημα λίγων ημερών».

«Καρφιά» στον Κανελλόπουλο για το κόμμα Κασιδιάρη

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση αναφορικά με το αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιπλέον νομοθετικές κινήσεις, προκειμένου να εμποδίσει το κόμμα Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές, με ελιγμούς όπως το να βάλει επικεφαλής τον ψηφοδελτίων τον πρώην δικαστικό Αναστάσιο Κανελλόπουλο (που δεν είναι καταδικασμένος), ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε:

«Υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να απαγορέψει στις εγκληματικές οργανώσεις ακόμα και αν αυτές χρησιμοποιήσουν το οποιοδήποτε τρικ, να επιστρατέψουν π.χ πρώην δικαστικούς που επιθυμούν να γίνουν επικεφαλής κομμάτων με στελέχη μαχαιροβγάλτες να κατέβουν στην εκλογική διαδικασία. 

Πιστεύουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υπάρχει πάντως επαρκές θεσμικό πλαίσιο».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.