ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανετη επικράτηση του Γ. Παπανδρέου στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

11:14 - 12 Νοε 2007 | Πολιτική
Επανεξελέγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, συγκεντρώνοντας το 59,7% των ψήφων βάσει του 46% των εκλογικών τμημάτων στην Επικράτεια. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 34,02% και ο Κώστας Σκανδαλίδης 6,3%.

Η συμμετοχή, συνολικά, ξεπάρασε κάθε προσδοκία. Εκτιμάται πάνω από 900.000 πολίτες έριξαν την ψήφο τους στις «πράσινες κάλπες».

Π πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε σε όλους τους νομούς της Νότιας Ελλάδας, και συγκεκριμένα από τη Λάρισα και κάτω, ενώ παράλληλα συγκέντρωσε μεγάλα ποσοστά στο Λεκανοπέδιο Αθηνών.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε ότι έχει ισχύ στον Βορρά καταγράφοντας υψηλά ποσοστά τόσο στην εκλογική του περιφέρεια τη Θεσσαλονίκη όσο και σε πολλούς νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Κώστας Σκανδαλίδης και Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου, τον οποίο συνεχάρησαν για την εκλογή του στην προεδρία του Κινήματος.

Αργότερα, ο κ. Σκανδαλίδης έκανε δήλωση από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. «Tο ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό πρόεδρο που μπορεί να οδηγήσει την παράταξη στη νίκη» τόνισε και επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να κάνει αυτό που πάντα έκανε για το ΠΑΣΟΚ με σκοπό τη νικηφόρα πορεία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε στη δήλωσή του: «Χαιρετίζω τη μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία και ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν. Όλοι όσοι μετείχαν στη διαδικασία θέλουν και θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, συγκροτημένο» εξήγησε.

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε όσους αυθόρμητα στήριξαν την υποψηφιότητά του, τονίζοντας στο πρόσωπό του εκφράστηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό και αισιόδοξο ρεύμα.

Τέλος, λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε τη δική του δήλωση για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι έγινε ένα πρώτο βήμα για την οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού συστήματος, μακριά από εξαρτήσεις.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η εντολή ανήκει στους ίδιους τους ψηφοφόρους και ότι δεσμεύει τον ίδιο και όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα γνωστοποιήσει τις πρώτες του αποφάσεις.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.