ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: ΠΝΠ με τρεις ρυθμίσεις από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης

22:06 - 09 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Τσίπρας: ΠΝΠ με τρεις ρυθμίσεις από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης
Ακύρωση πλειστηριασμών, μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ, αλλά και κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «έχουμε ετοιμάσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα κατατεθεί την πρώτη μέρα της συγκρότησης της προοδευτικής κυβέρνησης».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα ακόλουθα κατά την αποψινή (9/5) του ομιλία στον Πειραιά:

Σήμερα η μεσαία τάξη χρειάζεται κουπόνια για να επιβιώσει. Κουπόνια για να πάει στο σουπερμάρκετ, κουπόνια για το βενζινάδικο, κουπόνια για να πληρώσει το ρεύμα. Όλη μας τη ζωή έχει γίνει ένα pass. Pass παντού αλλά πουθενά δεν πας. Ήρθε η ώρα να πούμε και στο κ. Μητσοτάκη ένα pass: Ήρθε η ώρα σπίτι σου να πας.

{https://twitter.com/atsipras/status/1656004809994977282}

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Το πρόγραμμα μας έχει κόστος. Θα κοστίσει ακριβά στα funds που δε θα μπορέσουν να κερδοσκοπήσουν βγάζοντας σε πλειστηριασμό τα σπίτια της μεσαίας τάξης και των αδύναμων ανθρώπων.

Ναι, το πρόγραμμά μας θα κοστίσει ακριβά στις εταιρείες ενέργειας που έχουν βγάλει υπερκέρδη πάνω από 6 δισ. ευρώ - θα κοπεί αυτό το πάρτι, θα σταματήσει.

Θα κοστίσει το πρόγραμμά μας ναι, σε αυτούς τους εργοδότες που μαζεύουν τους εργαζόμενους δίπλα στους υπουργούς και τους απειλούν ότι αν δεν ψηφίσουν ΝΔ θα χάσουν τις απευθείας αναθέσεις που ήταν πάνω από 10 δισ. ευρώ.

{https://twitter.com/atsipras/status/1656003517583093760}

Πέρα από τα 11 σημεία του Συμβολαίου Αλλαγής, έχουμε ετοιμάσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα κατατεθεί την πρώτη μέρα της συγκρότησης της προοδευτικής κυβέρνησης.

Περιλαμβάνει τρία άρθρα:

-Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο που παρουσιάσαμε πριν από λίγες μέρες.

-Μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή για τα τρόφιμα ακόμα και σε μηδενικό συντελεστή για τα είδη βασικής ανάγκης, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κατώτερο επιτρεπτό όριο που προβλέπει η ΕΕ.

-Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.

{https://twitter.com/atsipras/status/1656003735032668171}

Τελευταία τροποποίηση στις 22:14 - 09 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.