ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενοχλημένος με Ανδρουλάκη ο Καστανίδης: Προσωπική προσβολή-Πως εξηγείται η απόφαση

14:17 - 27 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Ενοχλημένος με Ανδρουλάκη ο Καστανίδης: Προσωπική προσβολή-Πως εξηγείται η απόφαση
Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την βουλευτική έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντάς τον έτσι εκτός Βουλής, εμφανίζεται ο Χάρης Καστανίδης.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «προσωπική προσβολή», υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι δεν τον σταματά από το να δώσει μέχρι τέλους τον αγώνα του.

Αν και, όπως αναγνωρίζει, η απόφαση του προέδρου του κόμματος δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως, επισημαίνει ότι στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη». 

Πώς εξηγεί το ΠΑΣΟΚ την επιλογή

Πάντως, όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, η απόφαση πάρθηκε προκειμένου ο κ. Ανδρουλάκης  να ενισχύσει με την παρουσία του την εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Διαρροές, πάντως, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αναφέρουν ότι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κράτησε την έδρα της Θεσσαλονίκης, δεν σημαίνει ότι θα την κρατήσει και μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και αυτό φέρεται να έχει μεταφερθεί και στον κ. Καστανίδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.