ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι βουλευτικές έδρες που επέλεξαν οι πολιτικοί αρχηγοί και η...γκρίνια

15:35 - 27 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Οι βουλευτικές έδρες που επέλεξαν οι πολιτικοί αρχηγοί και η...γκρίνια
Τις βουλευτικές έδρες που θα κρατήσουν μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου επέλεξαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας έτσι εκτός Βουλής για τη Νέα Δημοκρατία τον Παναγιώτη Κοκκόρη. Ο πρωθυπουργός ήταν υποψήφιος και στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, καθώς και στον Έβρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας  θα κρατήσει την έδρα της Α' Πειραιώς αφήνοντας εκτός της νέας Βουλής τον Θοδωρή Δρίτσα. Οι άλλες δύο περιφέρειες στις οποίες είχε θέσει υποψηφιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα Δωδεκάνησα και οι Σέρρες.

Στην επιλογή που προκάλεσε και τη μεγαλύτερη… γκρίνια, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας έτσι εκτός του Χάρη Καστανίδη. Από τη Χαριλάου Τρικούπη εξήγησαν ότι η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να ενισχυθεί η εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία ενόψει των δεύτερων εκλογών, αλλά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, ρίχνοντας τα βέλη του στον νυν αρχηγό του κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποφάσισε να κρατήσει την βουλευτική έδρα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Φθιώτιδας. Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν ακόμα υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Τέλος, ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης θα κρατήσει την έδρα της Λάρισας, αφήνοντας εκτός Βουλής της Χριστίνα Κοντογιάννη.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν άλλες περιφέρειες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.