ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις κυβερνοεπιθέσεις- «Παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο»

21:27 - 30 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις κυβερνοεπιθέσεις- «Παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο»
Μετά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς (φωτο) συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης.

«Οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου και προσθέτει:

«Διαπιστώθηκε η οργανωτική και επιχειρησιακή επάρκεια των φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας να κινητοποιήσουν αν χρειαστεί ό,τι είναι αναγκαίο προς αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που μπορεί να επιχειρηθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον».

Ως την «πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό» χαρακτήριζαν νωρίτερα αυτή που έριξε την Τράπεζα Θεμάτων, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως λένε, η πλατφόρμα δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες, αλλά οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά στην συντριπτική πλειονότητα των σχολείων. Παράλληλα, διαβεβαιώνουν ότι οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:31 - 30 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.