ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φαναράς: Η ΝΔ θα κρατήσει τα ποσοστά της πρώτης κάλπης

20:10 - 02 Ιουν 2023 | Πολιτική
Φαναράς: Η ΝΔ θα κρατήσει τα ποσοστά της πρώτης κάλπης
Για τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της Metron Analysis, που παρουσιάστηκαν χθες (1/6) στο Mega, μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ερευνών, Στράτος Φαναράς.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 35,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει νέα βουτιά στο 16,7% και τη διαφορά μεταξύ τους να βρίσκεται στις 19,1 μονάδες.

«Το σημείο εκκίνησης δείχνει πως η ΝΔ θα κρατήσει τα ποσοστά της πρώτης κάλπης και θα  είναι στο 41%. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στα ίδια ποσοστά όπως και το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Φαναράς.

Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 10,2% χωρίς δυναμική να φτάσει ή να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ στο 6,7% και η Ελληνική Λύση η οποία υποχωρεί στο 3,8% πιεζόμενη από τα δεξιά.

«Με αυτά τα δεδομένα η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία με 162 έδρες. Ακόμα και εάν μπουν τα μικρά κόμματα, η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία και δεν θα επηρεαστεί. Μπορεί η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να μειωθεί ακόμα περισσότερο. Το πρόβλημα εδώ είναι πως η αντιπολίτευση είναι σαν κατακερματισμένο τοπίο», είπε ο κ. Φαναράς.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις εκλογές ΕΔΩ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.