ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική οικονομία- Επτά «βήματα»

22:11 - 07 Ιουν 2023 | Πολιτική
Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική οικονομία- Επτά «βήματα»
«Σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται μόνο η αυριανή κυβέρνηση. Κρίνεται το ίδιο το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Η εικόνα που έρχεται στο δικό μου μυαλό είναι αυτή μιας χώρας και μιας κοινωνίας δημοκρατίας, με λιγότερες ανισότητες, με ισχυρό κοινωνικό κράτος. Με εργαζόμενους που θα αμείβονται καλύτερα, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου του κόμματος για την ελληνική οικονομία υπό το σύνθημα «Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους».

«Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη την τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση, την προπαγάνδα, τα fake news, τους καθοδηγούμενους διαξιφισμούς. Και ας αναρωτηθούμε μαζί: Πώς θέλουμε να είναι η χώρα μας και η κοινωνία μας το 2027 για να αξίζει να ζούμε σε αυτή;» διερωτήθηκε.

«Η ιδέα ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με μείωση των πραγματικών μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και με μείωση φόρων για ελάχιστες επιχειρήσεις, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Για αυτό και αυτό το σχέδιο πρέπει να ηττηθεί. Απαιτείται ένα εναλλακτικό στρατηγικό σχέδιο για την ελληνική οικονομία. Είναι ακριβώς αυτό που σας παρουσιάζουμε σήμερα» τόνισε και στη συνέχεια παρουσίασε τα επτά βήματα του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ «για μια οικονομία συμπεριληπτική, δυναμική, πράσινη και βιώσιμη».

Βήμα 1ο: Ανασυγκροτούμε το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο. Για μια δίκαιη, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη. Για μια οικονομία δυναμική και εξωστρεφή, που θα βγει από τον εγκλωβισμό των πελατειακών σχέσεων, των προνομιακών προμηθευτών και των κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων.

Βήμα 2ο: Ενισχύουμε το εισόδημα και θωρακίζουμε την αγοραστική δύναμη. Αντιμετωπίζουμε άμεσα το πρόβλημα της ακρίβειας με την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και με παρεμβάσεις στο πεδίο διαμόρφωσης των τιμών.

Βήμα 3ο: Θέτουμε στο επίκεντρο τους εργαζόμενους και το δικαίωμα στην εργασία. Ευημερία για όλους θα έχουμε μόνο με εργασιακή ασφάλεια, καλύτερες δουλειές και καλύτερους μισθούς.

Βήμα 4ο: Δημιουργούμε ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ. Είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα. Για υπηρεσίες υγείας προσβάσιμες σε όλους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα.

{https://twitter.com/atsipras/status/1666531221969555473}

Βήμα 5ο: Ενισχύουμε τη δημόσια παιδεία. Δεσμευόμαστε για ποιοτικά Δημόσια και Δωρεάν, σχολεία - πανεπιστήμια. Με αύξηση των δαπανών και μόνιμες προσλήψεις για να επιλύσουμε το τεράστιο πρόβλημα των αναπληρωτών.

Βήμα 6ο: Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία. Στηρίζουμε τη μητέρα, το παιδί, τους ανάπηρους συμπολίτες μας και τους ηλικιωμένους με ειδικά μέτρα ενίσχυσης και φροντίδας.

Βήμα 7ο: Εγγυόμαστε το δικαίωμα στη στέγη, προστατεύουμε την πρώτη κατοικία. Ένα ολιστικό σχέδιο για τη ρύθμιση των τραπεζικών δανείων με δυνατότητα δικαστικής προσφυγής, απαγόρευση πλειστηριασμών και περιορισμό του airbnb μόνο στα φυσικά πρόσωπα. Με τη δημιουργία της Τράπεζας Στέγης και με ειδικό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τους νέους και τις νέες.

{https://twitter.com/atsipras/status/1666530723694624770}

Τελευταία τροποποίηση στις 22:54 - 07 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.