ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης άνοιξε «παράθυρο» για μόνιμη μείωση ΦΠΑ

18:10 - 22 Ιουν 2023 | Πολιτική
Ο Μητσοτάκης άνοιξε «παράθυρο» για μόνιμη μείωση ΦΠΑ
Αν και μέχρι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρούσε λάθος κίνηση τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, σε συνέντευξή του στο Mega την Πέμπτη (22/6) τόνισε πως τελικά σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με τη φορολογική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει, εφόσον η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης είπε πως "δεν θα υπάρξει καμία αύξηση φόρων, μόνο μειώσεις" και συμπλήρωσε:

"Δεσμεύθηκα για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Δεσμευτήκαμε για την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στόχος προς το τέλος της θητείας μας είναι να μπορούμε να εξετάσουμε μόνιμες μειώσεις στον ΦΠΑ. Έχω πει πως η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ δεν θα έφτανε στον καταναλωτή. Πιστεύω ότι εφόσον η οικονομία θα αποδίδει, ο στόχος θα είναι εφικτός".

Για την Οικονομία και τους μισθούς είπε: "Οι μισθοί στη χώρα είναι χαμηλοί, ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1.500 ευρώ. Αυτό μπορεί να γίνει από την αύξηση στις επενδύσεις και τη μείωση της φορολογίας. Οι επιχειρηματίες μου λένε ότι δεν βρίσκουν εργαζομένους, τους λέω να πληρώσουν παραπάνω. Οι επιχειρήσεις στηρίχθηκαν πολύ τα προηγούμενα χρόνια με την επιστρεπτέα. Μείωση ανεργίας, αύξηση επενδύσεων και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μπορούν να αυξήσουν τους μισθούς. Για τον κατώτατο μισθό, είμαι σίγουρος πως μπορεί να φτάσει στα 950 ευρώ σε ορίζοντα 4ετίας".

Για τις συντάξεις σημείωσε πως "αυξήθηκαν για πρώτη φορά, και θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Θα δούμε νέα αύξηση το 2024 και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η προσωπική διαφορά θα σβήσει όσο αυξάνονται οι συντάξεις".

Για τις αλλαγές που ετοιμάζει στο κυβερνητικό σχήμα είπε πως θα υπάρξει νέο υπουργείο Οικογένειας, ενώ το υπουργείο Αθλητισμού θα περάσει στο υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, είπε πως θέλει να τρέξει πολύ γρήγορα τις διαδικασίες και το αργότερο μέχρι την Τετάρτη (28/6) να γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 22 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.