ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιαννάκου: Κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες στην υπόθεση του βιβλίου Ιστορίας

22:31 - 16 Νοε 2007 | Πολιτική
Για πολιτικές σκοπιμότητες στην υπόθεση του βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού έκανε λόγο η πρώην υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Η κ. Γιαννάκου δήλωσε ότι το παλαιό βιβλίο που διδάσκεται αντί του επίμαχου συγγράμματος είναι χειρότερο, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν συμφωνεί με την απόσυρσή του.

Η πρώην υπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε των χειρισμών της στην υπόθεση, επισημαίνοντας ότι η ίδια ακολούθησε τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος παρά το πολιτικό κόστος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, η Μ.Γιαννάκου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Το προηγούμενο βιβλίο για τα θέματα στα οποία κρίθηκε το επόμενο, είναι πολύ χειρότερο και όμως επανήλθε το παλαιό βιβλίο, το οποίο περιγράφει πόσο καλά περνούσαν οι Έλληνες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, πως διοικούσαν το ευρωπαϊκό της κομμάτι, πως είχαν όλα τα δικαιώματα».

Όσον αφορά την απόφαση απόσυρσης από το νέο υπουργό Παιδείας σχολίασε: «Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του όταν έχει αυτές τις ευθύνες και εγώ δεν θέλω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο», ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου της, παρατήρησε: «Ο νέος υπουργός βρέθηκε μπροστά σε μία κατάσταση, εγώ κατανοώ πάρα πολύ καλά, είναι ένας νέος άνθρωπος με κυβερνητική εμπειρία και ειλικρινά σας λέω, ο πρώτος που θέλει να πετύχει αυτός ο υπουργός είμαι εγώ, γιατί θέλω να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και να εφαρμοστούν αυτά που έγιναν».

Η κ. Γιαννάκου σχολίασε όσον αφορά τους εν λόγω χειρισμούς της: «Εγώ η ίδια ανακάλυψα πρώτη ότι μέσα από μία νέα διδακτική που υποτίθεται ότι λειτουργούσε με πιο ψυχρό τρόπο και παρέπεμπε στις πηγές, διότι είναι καλό να παραπέμπεις στις πηγές, να γνωρίζουν τις ελληνικές πηγές τα παιδιά σε ένα βιβλίο, αμέσως οι συγγραφείς αναγνώρισαν ότι έκαναν λάθος. Ποιος απευθύνθηκε στην Ακαδημία Αθηνών -που δεν είχε απευθυνθεί ποτέ κανένας υπουργός για να πάρει μια έγκυρη γνώμη. Θα μπορούσα να τα μαγειρέψω μόνη μου, αν θέλετε να το πω έτσι. Εγώ το έκανα και εγώ ακολούθησα τις διαδικασίες».

Τέλος συνέδεσε το επίμαχο θέμα με το αρνητικό για την ίδια αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας: «Η υπόθεση είχε σκοπιμότητα» και ειδικότερα «προσωπικής φθοράς» και έκανε λόγο για: «δήθεν ευαίσθητους που χάλασαν τον κόσμο για το βιβλίο, που συμπεριφέρθηκαν υβριστικά, που έβγαζαν και κολλούσαν στα εκλογικά κέντρα υβριστικά σημειώματα για εμένα για να καταψηφιστώ».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.