ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεραπετρίτης: Σχέδια για λύση δύο κρατών είναι εκτός συζήτησης

22:52 - 19 Σεπ 2023 | Πολιτική
Γεραπετρίτης: Σχέδια για λύση δύο κρατών είναι εκτός συζήτησης
Σχέδια για λύση δύο κρατών είναι εκτός συζήτησης, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής σε σχέση με την Κύπρο, η οποία είναι κορυφαία μας προτεραιότητα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

«Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την κυπριακή κυβέρνηση όσον αφορά την προώθηση της ιδέας μιας ενωμένης Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε.

«Στηρίζουμε αναφανδόν τη λύση ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική δικοινωνική ομοσπονδία. Σχέδια για λύση δύο κρατών είναι εκτός συζήτησης», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ και να ξεκινήσουν διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές επαφές», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε σήμερα συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στο πλαίσιο της προετοιμασίας του τετ α τετ που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη το απόγευμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:05 - 19 Σεπ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.