ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικό: Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για το μητροπολιτικό πάρκο

22:56 - 26 Νοε 2007 | Πολιτική
Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό μεταξύ υπουργείων, φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιστημόνων. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς απέστειλε στους εμπλεκόμενους φορείς φάκελο που περιλαμβάνει παρουσίαση της μελέτης καθώς και ειδικό τεύχος με εποπτικό υλικό και χάρτες.

Οι προτάσεις των φορέων θα πρέπει να σταλούν στον Οργανισμό Αθήνας εντός δύο μηνών, όπως επεσήμανε ο κ. Σουφλιάς ενώ παράλληλα τόνισε ότι για την κατασκευή και συντήρηση του Πάρκου, αλλά και για την εξασφάλιση πόρων για τη σύσταση «Πράσινου Ταμείου», θα δημιουργηθεί με την μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης.

Με ήπια ανάπτυξη και σχεδιασμό θα καλυφθεί έκταση 300 στρεμμάτων, ενώ το «πράσινο ταμείο» θα αφορά έργα ανάπλασης και πρασίνου στην Αττική.

Επιπλέον, ο κ. Σουφλιάς ήρθε σε επαφή με το ΔΣ του Ιδρύματος Γουλανδρή και πρότεινε στην πρόεδρό του ιδρύματος να κατασκευασθεί στην είσοδό του μητροπολιτικού πάρκου επί της Λ. Βουλιαγμένης, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή, σε σχέδια του διάσημου αρχιτέκτονα Πέι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.