ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής- Τέμπη: Δεν έχω ποινικές ευθύνες-Θέλω να χυθεί άπλετο φως

22:19 - 24 Νοε 2023 | Πολιτική
Καραμανλής- Τέμπη: Δεν έχω ποινικές ευθύνες-Θέλω να χυθεί άπλετο φως
«Είμαι ο πρώτος που θέλω να χυθεί άπλετο φως στο τραγικό δυστύχημα», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και αρνήθηκε ότι έχει ποινικές ευθύνες.

«Οι ευθύνες που ανέλαβα γιατί το τραγικό γεγονός έγινε στον τομέα της πολιτικής μου εποπτείας, δεν είναι ποινικές», είπε και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση ότι επέλεξε την ακραία και χυδαία εκμετάλλευση αυτής της τραγωδίας.

Καταλόγισε φθόνο, χτυπήματα κάτω από τη μέση, χυδαιότητα και τοξικότητα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι θέλουν να κάνουν σημαία ευκαιρίας το δυστύχημα. 

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι οι εικόνες που αντίκρισε, φθάνοντας αμέσως στο χώρο της τραγωδίας θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη του και πρόσθεσε ότι υπέβαλλε καθ’ οδόν την παραίτηση του «αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη και για τις θητείες όλων των προκατόχων του και για τις παθογένειες προηγούμενων ετών».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του που χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ είπε ότι αντιμετωπίζει τη διαδικασία με σεβασμό κι ότι δεν θα πέσει στην παγίδα προσωπικής και μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.

«Οφείλουμε την αλήθεια στους συγγενείς, όχι την πολιτική εκμετάλλευση», είπε και πρόσθεσε ότι επέλεξε να παραμείνει σιωπηλός όσο η Δικαιοσύνη επιτελεί το έργο της, «κάτι που υπαγόρευσε η ηθική και οι αρχές μου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.