ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κασσελάκης: Αν δεν γνώριζα Καπνισάκη-Πολάκη, δε θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ

16:22 - 14 Ιαν 2024 | Πολιτική
Κασσελάκης: Αν δεν γνώριζα Καπνισάκη-Πολάκη, δε θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε σήμερα (14/1) να κλείσει το ζήτημα που είχε προκύψει τα τελευταία 24ωρα με τον Παύλο Πολάκη, με αιχμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην ομιλία που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες: «και εγώ αν δεν είχα γνωρίσει τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας χωρίς κάμερες αναφέρθηκε στην πρόταση για μετακίνηση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την ομάδα της Αριστεράς στους Ευρωσοσιαλιστές λέγοντας: «είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα. Έχει βάση. Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο συνέδριο εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το πως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά».

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την έγκριση των δύο κειμένων της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και του Σχεδίου Θέσεων για το Συνέδριο.

Το κείμενο της απόφασης εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ το Σχέδιο Θέσεων εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών με δύο λευκά.

Στην Κεντρική Επιτροπή αποφασίστηκε η διαδικασία της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου. Σύμφωνα με αυτή στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ευρωεκλογές.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:40 - 14 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.