ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα (video)

12:01 - 19 Ιαν 2024 | Πολιτική
Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα (video)
Να αποφασίσει ο κόσμος για το αν πρέπει να δοθεί δικαίωμα γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε την Παρασκευή (19/1) ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δήλωσή του για το θέμα.

Η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήδη διαμηνύσει πως η Εκκλησία σέβεται το δικαίωμα της συμβίωσης, αλλά θεωρεί πως η τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια παραποιεί την κοινωνία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανέλαβε την παραπάνω άποψη και τη... διάνθισε με την ιδέα ενός δημοψηφίσματος.

Το πρωί της Παρασκευής (19/1) βρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης και έκανε σχετικές δηλώσεις:

«Έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε άλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας» είπε και πρόσθεσε:

«Σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να πάρει θέση ο Aρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός, στο τέλος είναι ο κόσμος, αν θέλει να το κάνει θα το κάνει», είπε σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης.

«Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί, τι ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Να δει ο κόσμος πως τα παιδιά που θα έρθουν, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με 2 μπαμπάδες και 2 μαμάδες, πώς θα ξυπνάει στο σπίτι και τι θα βλέπει δίπλα του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα να τη διαστρέφει ο καθένας και να την κάνει όπως θέλει και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε».

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι θα πει η δεξιά ή η αριστερά ή η κεντρώα, αλλά ποια οικογένεια θέλουμε», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.