ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινάκης: Όλα τα αιτήματα των αγροτών αξιολογούνται από την κυβέρνηση

14:34 - 29 Ιαν 2024 | Πολιτική
Μαρινάκης: Όλα τα αιτήματα των αγροτών αξιολογούνται από την κυβέρνηση
Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα η τροπολογία που αφορά στην ευνοϊκή ρύθμιση για το ρεύμα των αγροτών στη Θεσσαλία.

«Υπήρξαν περιπτώσεις όπου εσφαλμένα διαπιστώθηκαν διακοπές ρεύματος και κατόπιν της επέμβασης του υπουργείου το ζήτημα διευθετήθηκε. Με την τροπολογία ρυθμίζεται η εφαρμογή της απόφασης που λήφθηκε, προκειμένου να μη διαπιστωθούν προβλήματα από εδώ και πέρα. Προβλέπεται, λοιπόν, πως οι αγρότες που έχουν πληγεί από τη θεομηνία του Ντάνιελ θα έχουν δύο χρόνια πλήρη αναστολή πληρωμών, με συνέχιση της παροχής ρεύματος, και έπειτα θα τεθεί σε λειτουργία μια πενταετής ρύθμιση των υποχρεώσεων -συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών οφειλών- με μηδενικό επιτόκιο. Συνολικά, δηλαδή είναι μια επταετής ρύθμιση, που θα ολοκληρωθεί το 2030», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όλα τα αιτήματα των αγροτών αξιολογούνται από την κυβέρνηση. Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ανοιχτή», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναφορικά με το ζήτημα των F-35, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «από τη στιγμή που μιλάμε για συμμάχους, αυτές οι εγγυήσεις ζητούνται και πρέπει να υπάρχουν…Πρόκειται για μεγάλη εθνική επιτυχία. Και δεν είναι μόνο τα F-35, είναι η συνολική συμφωνία, αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς της κυβέρνησης».

Όσον αφορά στις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η εικόνα που υπάρχει είναι ότι οι αντιδράσεις είναι μειοψηφικές. «Θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και είναι ένα νομοσχέδιο-τομή. Υπάρχουν σημαντικές παρεμβάσεις που δίνουν ώθηση στο δημόσιο πανεπιστήμιο…Περιμένουμε να διασφαλιστεί η εξεταστική. Σε καμία περίπτωση δε θα πληρώσουν την επαναστατική γυμναστική κάποιων μειοψηφιών οι φοιτητές και οι καθηγητές. Θέλουμε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί. Υπάρχει μία σταθερή προσπάθεια ενός συγκεκριμένου χώρου να μην πάει η Ελλάδα μπροστά. Πρέπει να φύγουμε μπροστά», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.