ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι προβλέπει το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

11:45 - 15 Φεβ 2024 | Πολιτική
Τι προβλέπει το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το έτος 2024 υπέγραψαν ο διευθυντής της διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ ταξίαρχος Βασίλειος Τσάμης και ο διευθυντής της διεύθυνσης διεθνών υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ ταξίαρχος Jamal Al Marzooqi την Τρίτη (13/2) στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο περιλαμβάνει σειρά δράσεων διαλειτουργικού χαρακτήρα.

Το εν λόγω ΠΣΣ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Συμμετοχή σε διακλαδικές ασκήσεις, όπως και σε αντίστοιχες των επιμέρους Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

  • Συνεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα Διαχείρισης Κρίσεων – Αντιμετώπισης Καταστροφών Ηλεκτρονικού Πολέμου και Εξουδετέρωσης Ναρκών – Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών.

  • Συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και πραγματοποίηση συνεκπαιδεύσεων με χρήση εξομοιωτών στο Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων Μάχης στην Αλεξανδρούπολη.

  • Ανταλλαγή προσωπικού και επισκέψεων σε σχολές και πολυεθνικά σχολεία.

  • Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Με την υπογραφή του προγράμματος, επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ, επιβεβαιώνεται η διαρκώς αναβαθμιζόμενη Στρατιωτική Συνεργασία μεταξύ των 2 Χωρών, ισχυροποιούνται περαιτέρω οι δεσμοί των Ενόπλων Δυνάμεών τους και παράλληλα διευρύνεται η διαλειτουργικότητά τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζουν η Ελλάδα και τα ΗΑΕ ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.