ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαζεύουν υπογραφές για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

16:25 - 24 Φεβ 2024 | Πολιτική
Μαζεύουν υπογραφές για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ
Έντονο είναι το παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζεύουν υπογραφές με στόχο την αναβολή τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μπαίνοντας στην αρένα του Συνεδρίου του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε μπροστά από το τραπέζι όπου συλλέγονταν οι υπογραφές για την αναβολή των εκλογών.

Τότε, οι παριστάμενοι του είπαν: «Πρόεδρε, θα υπογράψεις;» και ο κ. Κασσελάκης ανταπάντησε, κατά πληροφορίες: «Λυπάμαι δεν μπορώ. Δεν θα γίνω Ιφιγένεια. Θέλω καθαρές λύσεις».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, εξέφρασε την αντίθεσή του σε πιθανή νέα εκλογική διαδικασία, καθώς όπως είπε «δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας».

Το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να καταψηφιστεί η πρόταση για την πραγματοποίηση εκλογών με στόχο την ανάδειξη νέου προέδρου προβάλλοντας την αναγκαιότητα να συνταχτούν ενόψει των ευρωεκλογών «που θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρουν, ενώ τονίζουν και την ψυχολογική ταλαιπωρία που έχουν υποστεί «από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών μας».

Αναλυτικά στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ως ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζοντας

- την ταλαιπωρία και την κούραση που έχουν υποστεί τα μέλη μας από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών μας και

- τη σημαντική εργασία που έχει γίνει για την ανασυγκρότηση των οργανώσεών, η οποία εξελίσσεται με στόχο να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Αλλά πάνω από όλα γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας μπροστά στη μάχη, πραγματική μάχη, των ευρωεκλογών που θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θεωρούμε ότι

Ο Πρόεδρος και τα Όργανα κάθε βαθμού έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και αποφασιστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία μας, και, στη συνέχεια, με άνεση χρόνου, να προχωρήσουμε στην αναγκαία οργανωτική και καταστατική αναδιοργάνωση του κόμματος που θα του επιτρέψει να παίξει τον ρόλο που όλες και όλοι θέλουμε για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Ως εκ τούτου

Ζητάμε από το Σώμα του Συνεδρίου να καταψηφίσει οποιαδήποτε διαδικασία για εκλογή Προέδρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:30 - 24 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.