ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κασσελάκης: Επιμένει για άμεσες εκλογές-Δεν γίνεται να παραμείνω έτσι πρόεδρος

13:59 - 25 Φεβ 2024 | Πολιτική
Κασσελάκης: Επιμένει για άμεσες εκλογές-Δεν γίνεται να παραμείνω έτσι πρόεδρος
Στην πρότασή του για εκλογές στις 10 Μαρτίου επέμεινε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή (25/2), εξηγώντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος.

«Άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για να σας απευθυνθώ τώρα γιατί τώρα είναι η ώρα για όλα ή για τίποτα», τόνισε αρχικά.

Και συνέχισε: «Εκτιμώ πολύ τους συντρόφους που μαζεύουν υπογραφές για τη μη διεξαγωγή νέων εκλογών για τον πρόεδρο. Σύντροφος μου ζήτησε να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά.  Βουλευτές και στελέχη που πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές, έχουμε πρόεδρο και προχωράμε. Τους ευχαριστώ μέσα από την ραγισμένη καρδιά μου. Σας ευχαριστώ με βαθιά συγκίνηση».

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι «αυτό δυστυχώς δεν γίνεται» στη συνέχεια διάβασε απόσπασμα από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τη χθεσινή ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη.

«Δεν γίνεται να παραμείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες»

«Θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε. Όμως, την αλήθεια μου θα την πω. Όντως, δεν με κρατάει κανείς. Με κρατάει το μεγάλο συλλογικό εμείς», τόνισε.

«Σας καλώ να ανοίξουμε τα μάτια και να ψηφίσουμε . Δεν γίνεται να παραμείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες. Την Πέμπτη μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πληγωμένος μεν από την αμφισβήτηση μηνών. Πώς μπορώ να βγω από το Συνέδριο την Κυριακή κομμένος κομματάκια;», συμπλήρωσε. 

«Αν κάποιος βγήκε πρώτη φορά γιατί τον φύτεψαν, τη δεύτερη δεν θα ξαναβγεί», είπε σε άλλο σημείο.

«Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές»

Αναφερόμενος στην προτεινόμενη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «προφανώς κάποιοι έχουν σχέδιο με εμένα να λιώνω τα παπούτσια μου ανά την Ελλάδα και εκείνους στα κανάλια να κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία για να πάμε σε ένα νέο ρινγκ».

Επίσης, κάλεσε τους συνέδρους να πάρουν το κόμμα στα χέρια τους και να διεξαχθούν οι εκλογές στις 10 Μαρτίου. «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα. Κάντε την καρδιά σας πέτρα και δώστε καθαρές λύσεις τώρα. Εκλογές στις 10 Μαρτίου ώστε ο νικητής να έχει χρόνο να δώσει τη δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών. Και ανοικτό ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές. Να ανασυγκροτήσει τον βαθιά πληγωμένο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μαχαιρώματα, χωρίς ασφυκτικές προθεσμίες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Εκλογές 10 Μαρτίου και άμεσα καταστατικές αλλαγές. Τις έχει ανάγκη το κόμμα. Πρόεδρος που θα πάει από την εσωκομματική σύγκρουση σε ευρωεκλογές, δεν μπορώ να γίνω. Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών. Με ξεκάθαρη εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ σε έναν σύγχρονο μηχανικό και να γίνει έμπρακτα η μία, μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα κερδίσει τη διεφθαρμένη δεξιά του Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

«Κάποιοι έχουν σταυρώσει τα χέρια. Τι κάνουμε απέναντι σ’ αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους τους ταγούς και τους καθοδηγητές; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί απέναντι στους λίγους που ήρθαν από διαδρόμους, γεύματα και μυστικούς δείπνους, που στην πλάτη μας παίζουν σκάκι επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες;».

Κλείνοντας είπε: «Να είστε καλά, σας αγαπώ πάρα πολύ,. Δεν θα σας προδώσω ποτέ. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας και θα μεγαλώσουμε και θα νικήσουμε. Όλοι μαζί, ενωμένοι, καθαρές λύσεις. Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 25 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.