ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς εκλογές, αλλά «λαβωμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ- «Πυρά» Κασσελάκη-Γεροβασίλη και ρήγμα

22:57 - 25 Φεβ 2024 | Πολιτική
Χωρίς εκλογές, αλλά «λαβωμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ- «Πυρά» Κασσελάκη-Γεροβασίλη και ρήγμα
Μπορεί κατά τη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίστηκε τελικά να μην υπάρξει νέα εκλογική διαδικασία, αλλά το τετραήμερο ήταν επεισοδιακό, με το ρήγμα στο κόμμα να βαθαίνει ακόμα περισσότερο.

Η πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου από κοινού με τους Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα να μην γίνουν εκλογές νέου προέδρου ώστε να μην υπάρξει βαθύτερη εσωστρέφεια στο κόμμα πέρασε δια ανατάσεως της χειρός, αλλά νωρίτερα Στέφανος Κασσελάκης και Όλγα Γεροβασίλη είχαν ανταλλάξει «πυρά» που «πληγώνουν» ακόμα παραπάνω την ενότητα του κόμματος που συνεχίζει να «τρίζει».

Κασσελάκης: Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές

Ο κ. Κασσελάκης, αφού αρχικά επέμεινε για εκλογές στις 10 Μαρτίου, δεν δίστασε να κατηγορήσει κάποιους ότι έχουν σχέδιο το κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές ώστε να του το χρεώσουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους συνέδρους να πάρουν το κόμμα στα χέρια τους, δανειζόμενος και παραλλαγμένους στίχους από το τραγούδι «Γιορτή» από τις «Τρύπες».

Από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη υποστηρίζουν, πάντως, ότι το Συνέδριο έδωσε την καθαρή εντολή που ζητούσε ο νυν πρόεδρος, ώστε να επικεντρωθεί στις ευρωεκλογές και να προχωρήσει σε καταστατικές αλλαγές.

Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει πετυχημένη πορεία αν ο Κασσελάκης συνεχίσει να είναι διχαστικός

Από την πλευρά της, η κα. Γεροβασίλη είχε νωρίτερα πει ότι θα αποσυρθεί από την κούρσα, αν ο κ. Κασσελάκης ανακαλέσει σχετικά με το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

Εκείνος την κάλεσε να αποσύρει την υποψηφιότητά της, αλλά εκείνη απάντησε ότι, αν θέλει τόσο άμεσα εκλογές, να τις κάνει μόνος του και… θα δει τι θα πάρει.

Αφού τελικά η προοπτική της νέας εκλογικής μάχης απορρίφθηκε, η κα. Γεροβασίλη επέστρεψε με «πυρά» κατά του προέδρου, καλώντας τον να πάψει να είναι διχαστικός, καθώς με αυτή τη στάση «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει πετυχημένη πορεία».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, η ίδια δεν απέσυρε ποτέ την πρότασή της για εκλογές σε έναν μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα. Γεροβασίλη καταγράφει και ενίσχυση της δικής της ομάδας, αφού προστέθηκαν σε αυτή εκφράζοντας τη στήριξή τους στο πρόσωπό της και οι Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Αθηνά Λινού.

Επικροτούν Πολάκης και Αυγέρη

Η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, δήλωσε ότι «το Συνέδριο ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο», που πλέον κοιτά τις επόμενες εκλογικές «μάχες».

Μήνυμα ενότητας ενόψει ευρωεκλογών, επικροτώντας την απόφαση του Συνεδρίου, έστειλε και ο Παύλος Πολάκης.

«Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. 

Δεν χρειάζεται νέα εκλογή Προέδρου. 

Το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον Πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το Καταστατικό και τη Διακήρυξη μας, για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. 

Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και αποφάσεις του 4ου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος», έγραψε σε ανάρτησή του. 

Κύκλοι Τσίπρα: Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα

Στην ίδια γραμμή με την παρέμβασή του διατηρήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας,  με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού να σχολιάζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι είχε να πει το είπε στη δήλωσή του. Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τόσο ο κ. Κασσελάκης, όσο και η κα. Γεροβασίλη κατέγραψαν μεγαλύτερες ή μικρότερες νίκες, αλλά και ήττες, με το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται ακόμα πιο βαρύ ενόψει και της επόμενης κρίσιμης μάχης των ευρωεκλογών.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:12 - 25 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.