ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυγενάκης: Σε κοινή γραμμή Ελλάδα-Γαλλία στην αναθεώρηση της ΚΑΠ

16:46 - 27 Φεβ 2024 | Πολιτική
Αυγενάκης: Σε κοινή γραμμή Ελλάδα-Γαλλία στην αναθεώρηση της ΚΑΠ
Σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τον Γάλλο Υπουργό Γεωργίας, Μαρκ Φεσνό, στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις που απαιτούνται για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), τόσο σε τεχνικό όσο και σε δομικό επίπεδο. Επιπλέον, συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης παρευρέθηκε στη Διεθνή Ημερίδα για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που διοργάνωσε το Υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας στο Παρίσι. Κατά την παρέμβασή του, ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα εκφράζει τη διάθεσή της για συνεργασία και ενεργό διάλογο σε όλα τα επίπεδα, είτε πρόκειται για συνεργασία με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη είτε με παγκόσμια όργανα.

«Η χώρα μας βιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης με τις τεράστιες πυρκαγιές στη Ρόδο και στον Έβρο αλλά και με τη θεομηνία στη Θεσσαλία». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη.

Χιλιάδες οργισμένοι αγρότες κατέκλυσαν χτες τους δρόμους των Βρυξελλών αλλά και πολλών άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών τον τελευταίο καιρό, αντιδρώντας στους περιορισμούς που επιβάλλει η αναγκαία κατά τα άλλα πράσινη μετάβαση καθώς προσθέτουν σειρά επιβαρύνσεων στον ήδη βεβαρυμένο, από την κλιματική και ενεργειακή κρίση, πρωτογενή τομέα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφανθεί ότι η αλλαγή στο κλίμα έχει προκαλέσει την επανεμφάνιση και την εξάπλωση ασθενειών που αυξάνουν τις προκλήσεις για την υγεία των ζώων, ιδιαίτερα για τις ασθένειες που μεταδίδονται από διαβιβαστές».

Στο πλαίσιο της νέας Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την καταπολέμηση των νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές, η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά με το έργο και τις τεχνικές προτάσεις των αρμοδίων κτηνιατρικών υπηρεσιών και του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού με κομβικό ρόλο στην έρευνα και στην ταυτοποίηση των εντόμων διαβιβαστών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.