ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναίνεση για το ασφαλιστικό ζητεί και η κ. Πετραλιά

14:05 - 17 Δεκ 2007 | Πολιτική
«Προχωρούμε με υπευθυνότητα και ευαισθησία χωρίς καθυστερήσεις για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», δήλωσε η νέα υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη- Πετραλιά στην ορκωμοσία της λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Το οφείλουμε στους εργαζόμενους και τις νέες γενιές. Θα εργαστούμε για τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και με μόνο αντίπαλο τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συνάντησε χθες στη Βουλή την κ. Πετραλιά πριν από τη συζήτηση του προϋπολογισμού και συζήτησαν τις προτεραιότητες στα θέματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, καλούμενος να σχολιάσει την αλλαγή φρουράς στο Υπουργείο Απασχόλησης επεσήμανε, «Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη να αλλάζουν, η πολιτική μας όμως είναι σταθερή. Είναι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων . Είναι η εντολή που πήραμε πρόσφατα από τον ελληνικό λαό για αλλαγές και τομές. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στην κ. Πετραλιά καλή επιτυχία στο έργο της και συζήτησε για λίγο με τον κ. Καραμανλή για το ταξίδι του στη Μόσχα, για την οποία αναχωρεί σε λίγη ώρα.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Θωμάς Συνοδινός, τον οποίο τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η νέα υπουργός ρώτησαν για την πορεία της υγείας του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο πρωτοσύγκελος τόνισε ότι η κατάσταση της υγείας του Χριστόδουλου είναι σταθερή.

Στη συνέχεια η κ. Πάλλη- Πετραλιά μετέβη στο υπουργείο Απασχόλησης, όπου την περίμενε ο απερχόμενος Βασίλης Μαγγίνας. Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο, ο κ. Μαγγίνας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και είπε πως αποχωρεί με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συνεργασία τους.

Η κ. Πάλλη -Πετραλιά ευχαρίστησε και αυτή τον πρωθυπουργό για τα νέα καθήκοντα που της ανέθεσε και επανέλαβε τα τρία «δεν» του πρωθυπουργού: δεν θα θιγούν ο τρόπος υπολογισμού συντάξεων, τα όρια συνταξιοδότησης και το ύψος των εισφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Πετραλιά σχεδιάζει να καταθέσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έως τον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των προεδρείων της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΤΕΕ, ΔΣΑ Υγειονομικών και Φαρμακοποιών με σκοπό να συζητηθούν μέτρα και δράσεις για την κοινή αντιμετώπιση των μέτρων που θα προωθήσει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.