ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιορισμένες οι ζημιές από το σεισμό των 6,5 ρίχτερ

10:17 - 07 Ιαν 2008 | Πολιτική
Υλικές ζημιές περιορισμένης έκτασης ήταν οι συνέπειες του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7:14 το πρωί της Κυριακής, 6 Ιανουαρίου, με επίκεντρο το Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Ο σεισμός, που έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, είχε μεγάλο εστιακό βάθος και το ακριβές στίγμα του σεισμού είναι 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί για τη μετασεισμική ακολουθία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλο, αυτός είναι κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος σεισμός,  Το ότι έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα οφείλεται στο μεγάλο εστιακό του βάθος το οποίο υπολογίζεται στα 60 με 70 χιλιόμετρα.    Επίσης, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γιώργος Σταυρακάκης είπε ότι ήταν ένας πολύ ισχυρός σεισμός ενδιαμέσου εστιακού βάθους 70 χιλιομέτρων και αυτό ήταν που έσωσε την Ελλάδα. "Ο Θεός της Ελλάδας μας έσωσε και πάλι" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρακάκης. Αν ο σεισμός ήταν επιφανειακός με βάθος 15-20 χιλιόμετρα θα ακολουθούσε άλλος ένας μετασεισμός 6 Ρίχτερ και θα είχαμε αρκετές συνέπειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.