Εχει συνεπώς ενδιαφέρον να φανεί το κατά πόσο μετά την Αίγυπτο θα υπάρξουν ανακοινώσεις τα ζητήματα έρευνας εντός νέων θαλάσσιων περιοχών, πέρα από τις προτάσεις που υπέβαλαν η Chevron και
HELLENiQ για τις περιοχές «Νότια της Πελοποννήσου» και «Μπλοκ Α2».
Σημειώνεται ότι στην έκθεση με περίπτερο θα συμμετέχει η ΕΔΕΥΕΠ αλλά και Enterprise Greece, η
ENERGEAN, το Copelouzos Group, η
HELLENiQ
ENERG’y, ο
ΔΕΣΦΑ, η Asprofos, αλλά και η ELSEWEDY ELECTRIC OIL & GAS SOLUTIONS η αιγυπτιακή εταιρεία καλωδίων ELSEWEDY ELECTRIC που έχει παρουσία στην αγορά των ΑΠΕ και αποθήκευσης στην Ελλάδα.
Σε επίπεδο στελεχών στο Κάριο θα βρεθούν ο Διευθύνων Σύμβουλος της
HELLENiQ
ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο Αντιπρόεδρος της Exxon Mobil John Adrill, ο Πρόεδρος της Energean Μαθιός Ρήγας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αποθήκευσης και Διασυνδέσεων του Copelouzos group Γιάννης Καρύδας, η CEO του ΔΕΣΦΑ Μαρία Ρίτα Γκάλι, ο Osama Mobarez του East Med Gas Forum, και ο Adnan Bu Fateem του Mubadala Energy.
Όπως αναφέρεται σχετικά, η μεγάλη ελληνική συμμετοχή στην EGYPES δείχνει ότι ο ρόλος της Eλλάδας στα ενεργειακά τεκταινόμενα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι αναβαθμισμένος ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι οι διεθνείς διασυνδέσεις, και ειδικότερα οι εξελίξεις στο GREGY αλλά και η ενδεχόμενη συνεργασία με την Αίγυπτο στην αποθήκευση άνθρακα CCS.
Η νέα διασύνδεση GREGY βρίσκεται στο στάδιο ανάθεσης μελετών και χωροθέτησης των έργων ΑΠΕ που σχεδιάζονται για να παράγουν την πράσινη ενέργεια που θα μεταφέρεται μέσω του GREGY στην Ελλάδα.
Η EGYPES 2025 θα επικεντρωθεί στην παγκόσμια ενεργειακή δυναμική, τις τελευταίες τάσεις του κλάδου στις περιφερειακές εξελίξεις, και αναμένει να συγκεντρώσει 47.000 συμμετέχοντες και 2.500 αντιπροσώποι που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και εφοδιασμού ενέργειας.
Γιώργος Αλεξάκης