ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δηλώσεις Ρουσόπουλου και η κατάθεση Θ. Αναστασιάδη

15:44 - 21 Ιαν 2008 | Πολιτική
Περισσότερες από 5 ώρες κατέθετε σήμερα στον ανακριτή ο Θέμος Αναστασιάδης σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου. Στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος κατονομάζει εμμέσως πλην σαφώς το Θ. Αναστασιάδη, καθώς για πρώτη φορά υποστηρίζει ανοιχτά την κατάθεση του κ. Ανδριανού.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν ο κ. Ανδριανός παρέλαβε το dvd από τον κ. Θ.Αναστασιάδη ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι στο ερώτημα έχει απαντήσει και ο ίδιος, και ο κ. Ανδριανός και στον ανακριτή. «Επιμένει δηλαδή ο κ. Ανδριανός στην άποψη ότι παρέλαβε το dvd από το δημοσιογράφο;» ήταν η επόμενη ερώτηση. «Δεν είναι άποψη. Αυτή είναι η αλήθεια», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος κληθείς να σχολιάσει θέσεις στελεχών της Ν.Δ που θεωρούν ότι δεν έγιναν καλοί χειρισμοί της υπόθεσης Ζαχόπουλου, είπε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποια δήλωση αλλά σημείωσε πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.

Μετά το πέρας της κατάθεσή του ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εχουμε στοιχεία και προσκόμισα στοιχεία ότι στο Mega είχαν δει το βίντεο και τόσο καιρό λένε ψέματα», και πρόσθεσε «Η ίδια η 35χρονη μας δήλωσε ότι το υλικό και το DVD είχαν σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω μιας φίλης της η οποία δουλεύει στο υπουργείο Πολιτισμού».

Οσον αφορά στα 5 εκατ. ευρώ υποστήριξε «προέρχονται από δικούς μου πόρους για να εμποδίσω τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να πουλήσει το 51% του Πρώτου Θέματος σε εφοπλιστή της Δεξιάς και φίλο του Πρωθυπουργού».

Ο υπουργός Επικρατείας σε ερώτηση αν ήρθε στα χέρια της κυβέρνησης το γνωστό dvd για την υπόθεση Ζαχόπουλου στις 17 Δεκεμβρίου δήλωσε πως υπάρχουν μία σειρά από απαντήσεις του στις οποίες και παρέπεμψε.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες και για άλλες τηλεφωνικές ή προσωπικές επαφές του κ. Ανδριανού με τον κομιστή του dvd, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε πως το θέμα έχει εξαντληθεί και αναφερόμενος σε εύρημα δημοσκόπησης, σύμφωνα με το οποίο το 70% των πολιτών εκτιμά ότι δεν θα μάθει την αλήθεια, υπενθύμισε πως έχει πει την άποψή του για τις δημοσκοπήσεις.

Σε ερώτηση πώς βλέπει η κυβέρνηση το γεγονός ότι οι πολίτες αισθάνονται ντροπή και θυμό για τη διαφθορά, τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή της Ν.Δ στην κυβέρνηση, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεται κανείς θυμό για ζητήματα διαφθοράς και διαβεβαίωσε ότι έτσι αισθάνονται όλα τα στελέχη της κυβέρνησης και αυτός είναι και ο λόγος που έχουν προχωρήσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις με στόχο τη διαφάνεια. «Το άλλο είναι αν συγχέουμε δημιουργώντας αχλύ, καταστάσεις με την έννοια της διαφθοράς και αναφέρομαι στα τελευταία γεγονότα», επεσήμανε.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.