ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής: Έτοιμοι για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

15:33 - 22 Ιαν 2008 | Πολιτική
Τη βούλησή του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλής σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu εν όψει της αυριανής του επίσκεψης στην Αγκυρα.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε την πρόθεση της Ελλάδας να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας τονίζοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δοθεί ώθηση στις διμερείς σχέσεις.

«Θα είμαι ο πρώτος Πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί την Τουρκία μετά από 48 χρόνια. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν κι εγώ θα έχουμε την ευκαιρία να επικεντρωθούμε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο μέλλον τους», δήλωσε.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα: «Τα τελευταία χρόνια υπήρξε πολύ σημαντικά ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και αύξηση των επενδύσεων και οι συνολικές εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών άγγιξαν το 2007 τα 3 δισ. ευρώ από 200 εκατ. δολάρια το 1999».

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις και στο τομέα του Τουρισμού ενώ αναφορικά με τον ελληνοτουρκικό αγωγό φυσικού αερίου είπε ότι αποτελεί μια βασική συνιστώσα για την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών.

Αναφορικά με το Κυπριακό τόνισε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων και ότι μία βιώσιμη λύση βασίζεται σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.