ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: «Είμαι εγγυητής της παράταξης»

18:51 - 24 Ιαν 2008 | Πολιτική
Την πάγια θέση του ότι είναι εγγυητής της παράταξης επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, υποδηλώνοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία Ομίλου Προβληματισμού. Ο καθένας από τους δύο συνομιλητές φαίνεται ότι παρέμεινε στις θέσεις του, με την κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ να εξακολουθεί να είναι τεταμένη.

Μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε δηλώσεις, ωστόσο φέρεται να επέμεινε στη θέση του να μην προχωρήσει ο κ. Βενιζέλος στην ίδρυση του Ομίλου και να επισημαίνει ότι κάθε τέτοια κίνηση είναι υπονομευτική. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε στον κ. Βενιζέλο ότι μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε τη δημιουργία ενός νέου κόμματος μέσα στο κόμμα και μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να στοιχίσει στον κ. Βενιζέλο την αποπομπή του από το κόμμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα ενωμένο και δυνατό ΠΑΣΟΚ, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απάντησε σε ερώτηση για το αν θα δημιουργήσει Όμιλο, αλλά τόνισε ότι θα κινηθεί στα πλαίσια του καταστατικού του κόμματος και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη νίκη της παράταξης. Η αΑκόμη χαρακτήρισε τον εαυτό του εγγυητή της ενότητας, σημείωσε ότι είναι και θα παραμείνει στρατιώτης, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον όσων μιλούν για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

«Ζήτησα την συνάντηση αυτή, που δυστυχώς δεν είχε γίνει τους δυόμιση μήνες που πέρασαν από την 11η Νοεμβρίου, γιατί πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ μέσα σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο εξαιτίας μιας καταρρέουσας κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Οι πολίτες αξιώνουν πάρα πολλά από το ΠΑΣΟΚ και εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Ήμουν και θα είμαι πάντα εγγυητής της ενότητας της παράταξης. Όσοι προσπαθούν να επινοήσουν δήθεν εσωτερικούς εχθρούς βλάπτουν σοβαρά το ΠΑΣΟΚ και την προοπτική του», πρόσθσε ο κ. Βενιζέλος, και συνέχισε:

«Αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι πάντα για ένα μεγάλο, ενωμένο, δημοκρατικό, αποτελεσματικό ΠΑΣΟΚ που σέβεται και αξιοποιεί όλα τα στελέχη του -δεν περισσεύει κανείς - χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς.»

«Αγωνίζομαι για ένα ΠΑΣΟΚ που σέβεται την κοινωνία των πολιτών και τις πρωτοβουλίες της. Και στο πλαίσιο του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ θα καταβάλω κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την νίκη της παράταξης της οποίας είμαι στρατιώτης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.