ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Siemens, o δικομματισμός και οι Δελφίνοι

12:05 - 30 Ιαν 2008 | Πολιτική
Η βόμβα Μειμαράκη δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Η δήλωση του δείχνει πως όχι μόνο είναι παρών αλλά και πως όσα λέει έχουν μεγάλη βαρύτητα. Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος. Ενδεχομένως εκτιμά πως σύντομα θα έχουμε εκλογές στις οποίες τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας θα σημειώσουν μεγάλες απώλειες. Το καταδεικνύει η έρευνα της MRB σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά στα χρονικά τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται κάτω από 30%.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναπόφευκτα λαμβάνει υπ ΄ όψη του και την παράμετρο Siemens. Το γεγονός πως υπάρχουν καταθέσεις στις γερμανικές δικαστικές αρχές σύμφωνα με τις οποίες ο γερμανικός κολοσσός χρηματοδότησε τόσο πολιτικά κόμματα όσο και υπουργούς, πριν και μετά τους Ολυμπιακούς, είναι μία ωρολογιακή βόμβα που κάποτε θα εκραγεί.

Μπορεί από την γερμανική δικαιοσύνη να μην διαρρέουν ονόματα και λεπτομέρειες, όπως συμβαίνει συχνά με την ελληνική, ωστόσο η σκιά είναι πλέον πολύ βαριά και όπως είπε κάποιος από τους κύριους  γερμανούς  μάρτυρες  είναι θέμα πια ελληνικής δικαιοσύνης για το αν θα παρέμβει  ή όχι.

Είναι σαφές πως από τους αλλεπάλληλους ισχυρούς τριγμούς αρχίζουν και πέφτουν σοβάδες στον μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι δύο πυλώνες του, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ανοιχτά πλέον ως εξαιρετικά τρωτοί, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα σενάρια διαδοχολογίας και οι υποψήφιοι να ετοιμάζουν τις κινήσεις τους. Ενδεχομένως σε αυτή την αναπόφευκτη κούρσα ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να δώσει το στίγμα του.

Το τι συμβαίνει, ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ που δεν καταφέρνει να αποκτήσει πλεονέκτημα από την κρίση που χτυπά την ΝΔ, και το τι θα επακολουθήσει το γνωρίζει και ο κ. Βενιζέλος.  Ο οποίος μέτρησε τα κουκιά του και πιθανόν διαπίστωσε ότι αν έφευγε τώρα λίγοι θα τον ακολουθούσαν. Aλλωστε δεν θα ήταν και πολύ δύσκολο να κατηγορηθεί σαν διασπαστής ή αποστάτης. Οπότε παρέμεινε, χάριν της ενότητας του κόμματος -έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται - και τώρα περιμένει το επόμενο εκλογικό αποτέλεσμα για να διεκδικήσει και πάλι την εξουσία μάλλον με επιτυχία εφόσον δεν βρεθεί άλλος  διεκδικητής  ικανός να αφυπνίσει τις μάζες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες παρεπιπτόντως αληθωρίσουν προς τον Συνασπισμό.

Ιδωμεν.


Τάκης Λαϊνάς

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.