ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον αέρα η επέκταση του ωραρίου σε Μετρό και ΗΣΑΠ

18:56 - 31 Ιαν 2008 | Πολιτική
Στον αέρα παραμένει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των γραμμών του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τις 2 τα ξημερώματα, καθώς οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην απόφαση του ΟΑΣΑ.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζουν τα τέσσερα σωματεία των εργαζομένων, προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση, ενώ ταυτόχρονα επικρατεί πλήρης σύγχυση στην πληροφόρηση που διαχέεται από τις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ, σχετικά με το εάν τελικά θα εφαρμοστεί το μέτρο.

Οι εργαζόμενοι έχουν απειλήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εφαρμογή του νέου προγράμματος ούτε για μια ημέρα. Όπως υποστηρίζουν, η νυχτερινή λειτουργία θα μειώσει το χρόνο ανάπαυσής τους, καθώς και το διάστημα συντήρησης των συρμών και του δικτύου.

Το νέο ωράριο επρόκειτο να λειτουργήσει δοκιμαστικά για δύο μήνες από την 1η Φεβρουαρίου έως την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, προκειμένου να καταγραφεί η επιβατική κίνηση, ώστε από τη στατιστική επεξεργασία των μετρήσεων να αποφασισθεί η ανάγκη καθιέρωσης ή μη του σχετικού μέτρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.