ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη για προσλήψεις συμβασιούχων

23:08 - 01 Φεβ 2008 | Πολιτική
Την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρόσληψη στον δήμο Θεσσαλονίκης 231 ατόμων ως εποχικού προσωπικού ή με σύμβαση μίσθωσης έργου, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» έκανε λόγο σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για «πρόσληψη ημετέρων από το παράθυρο» και επισήμανε ότι η διοίκηση του δήμου «κινείται στα όρια της νομιμότητας».

Επίσης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Ανδρέας Κουράκης χαρακτήρισε τις προσλήψεις «παράνομες και ψευδείς» γιατί, όπως είπε, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Καπετανόπουλος σημείωσε ότι καμία διαδικασία πρόσληψης εργαζόμενου δεν είναι εκτός νόμου.

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε ειδικότερα και στις προσλήψεις στους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθμούς, που πέρασαν στο δήμο Θεσσαλονίκης, για να σημειώσει ότι δεν γίνονται από επιτροπή, αλλά αποκλειστικά από την πρόεδρο, δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας, Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Απαντώντας η κ. Γιαταγάνα, σημείωσε ότι ακολουθεί «πολύ πιστά» τον νόμο και εξαντλεί τα προνόμια και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.