ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή. Στραβή να μην είναι

13:15 - 12 Φεβ 2008 | Πολιτική
Το αδίκημα της δωροδοκίας αφορά κυρίως αυτόν που δωροδοκεί. Το άλλο σκέλος, αν μιλάμε σωστά ελληνικά, λέγεται δωροληψία. Έτσι και στην περίπτωση της Siemens έχουμε κάποιους που μοίραζαν τα λεφτά και κάποιους που τα έπαιρναν. Αντί λοιπόν να τρώμε χρόνο με υποθέσεις για το ποιοι τα πήραν, ας ξεκινήσουμε από τα απλά.



Αυτοί που μοίραζαν τα λεφτά είναι γνωστοί. Πως: Μα γιατί υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις Γερμανών ανώτατων στελεχών της Siemens που τους κατονομάζουν. Μέχρι και αποσπάσματα διαλόγων  με ονοματεπώνυμο έχουμε δει. Αληθείς ή ψευδείς δεν το ξέρουμε αλλά θέλουμε να μάθουμε.

Πως θα μάθουμε;  Αν επιληφθεί σωστά η ελληνική δικαιοσύνη. Γιατί αν επιληφθούν τα δύο κόμματα εξουσίας που είναι και τα δύο τους τράβα με να σε κρατώ,  ζήτω που καήκαμε. Είναι βέβαιο πως θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μην έρθει τίποτα στο προσκήνιο. Και είναι βέβαιο πως θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς. Το έχουμε ξαναζήσει.

Τι περιμένει λοιπόν η ελληνική δικαιοσύνη να ξεκινήσει την ανάκριση και να προχωρήσει σε κατηγορίες;  Δεν μπορούν να πάνε οι δικαστικοί λειτουργοί στη Γερμανία να ανακρίνουν και αυτοί τους γερμανούς μάρτυρες; Ας αφήσουν προς το παρόν την Ελβετία που έχει δικό της μπαϊράκι. Ας πάνε ολοταχώς στη Γερμανία πού είναι μέλος της ΕΕ και οφείλει να συνδράμει.

Ας ακούσουνε τι έχουν να πουν οι γερμανοί μάρτυρες της Siemens για τους ενδεχόμενους διαμεσολαβητές- στελέχη της ελληνικής Siemens και αν βρουν αποχρώσες ενδείξεις. ας προχωρήσουν σε κατηγορίες. Αυτό το ξέρει και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής.

Με τις κατηγορίες στο χέρι, ενδεχομένως και για ενεργητική δωροδοκία,  θα μπορούν να πάνε στην Ελβετία να τσεκάρουν τους λογαριασμούς για να βγάλουν άκρη για το που πήγαν τα χρήματα.

Κι όταν με το καλό ανοίξουν οι λογαριασμοί,  τότε θα φανεί ποιος πήρε τι και γιατί και ας δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Αν δεν δοθούν εξηγήσεις, τότε δωροδοκούντες και δωρολήπτες ας τιμωρηθούν. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται όπως αρέσκονται να λένε οι πολιτικοί μας.

Η Νομική είναι κυρίως επιστήμη των ατράνταχτων επιχειρημάτων και της λογικής. Είναι απορίας άξιον λοιπόν πως έμπειροι δικαστικοί λειτουργοί προτίμησαν την τεθλασμένη, δηλαδή να πάνε στην Ελβετία με άδεια χέρια. Είναι κάτι που μόνο συνειρμούς για έντεχνη καθυστέρηση και κουκούλωμα μπορεί να δημιουργήσει. ¨Όπως είπε κάποιος  σε κάποιο ραδιόφωνο κι ας με συγχωρήσει που ξέχασα το όνομα του «η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή. Στραβή να μην είναι».


ΥΓ:  Και δεν είναι μόνο η Ελβετία.  Είναι και κάποιοι λογαριασμοί στο  Μονακό και στη Mεγάλη Βρετανία . Αυτούς τους λογαριασμούς , όπως  ακούστηκαν που δεν έχουν τα εμπόδια της Ελβετίας θα τους ελέγξει κανείς;  

 

 

Τάκης Λαϊνάς

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.