ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κατάσταση πολιορκίας παραμένει η Αττική

12:41 - 18 Φεβ 2008 | Πολιτική
Πολικό ψύχος και έντονες χιονοπτώσεις επικρατούν και τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας ιδιαίτερα στην Εύβοια, στην Αττική στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Με μεγάλη δυσκολία η κυκλοφορία ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, νωρίς το πρωί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε κεντρικές αρτηρίες χρειάζονταν αλυσίδες. Ωστόσο, από τις 11 και μετά, λόγω και της ηλιοφάνειας, η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται.

Στην Αττική Οδό από τις 11 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται χωρίς αλυσίδες.

Κανονικά λειτουργεί το Μετρό έως Δουκίσσης Πλακεντίας και ο ΗΣΑΠ από Πειραιά έως Ν.Ιωνία. Κανονικά λειτουργεί ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός και από τις 9 το Τραμ. Δεν κυκλοφορούν τα μπλε λεωφορεία, ενώ τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί κινούνται στις γραμμές 1, 11, και 6.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Μόνο με κλειστού τύπου πλοία τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό. Κανονικά λειτουργούν οι πορθμειακές γραμμές.

Με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Αττική, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις: λεωφ.Πάρνηθος, Φυλής-Δερβενοχωρίων, Περιφερειακός Πεντέλης, Περιφερειακός Υμηττού, Αγ. Μερκούριος, Μαλακάσα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Δύσκολη η σημερινή μέρα και για τους επιβάτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου λόγω χαμηλής ορατότητας (κατά διαστήματα κάτω των 100μ) είναι αδύνατη η απογείωση και προσγείωση αεροσκαφών.

Για τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί 461 απογειώσεις και προσγειώσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει εκτελεστεί, ενώ ήδη οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ήδη ματαιώσει τις 150.

Πάντως, οι υπεύθυνοι πραγματοποιούν κατά τακτά χρονικά διαστήματα αποπαγοποίηση των αεροσκαφών και εκχιονισμός στις πίστες.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με το αεροδρόμιο, προκειμένου να ενημερώνονται για την πτήση τους (210-3530000).

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.